Remove the butter from the refrigerator in advance; it should be soft. Soak wooden skewers in hot water for half an hour to prevent them from burning when frying. Wash the greens under running water, then dry and finely chop. Peel the onion and chop finely with a knife. Rinse the meat, remove excess fat and cut into large pieces. Scroll in a meat grinder. Tip: To avoid irritating the mucous membranes of your eyes when cutting onions, rinse the onion and knife with cold water. The cutting board will not absorb the unpleasant onion smell if you rub it with a slice of lemon before cutting.
Масло достаньте заранее из холодильника, оно должно быть мягким. Деревянные шпажки замочите на полчаса в горячей воде, чтобы при жарке они не горели. Зелень вымойте под проточной водой, затем обсушите и мелко нарежьте. Луковицу очистите, нарубите мелко ножом. Промойте мясо, удалите лишний жир и нарежьте крупными кусками. Прокрутите в мясорубке. Совет: чтобы при нарезке лука не раздражалась слизистая глаз, промойте луковицу и нож холодной водой. Разделочная доска не впитает неприятный луковый запах, если перед нарезкой натереть ее кусочком лимона.
Prepare minced meat for kebab. Place the beef in a bowl and add suneli hops and salt and pepper. Add onions and fresh herbs, add a piece of softened butter. Mix the minced meat thoroughly with your hands. Then hit it forcefully, lifting it with your hands and throwing it onto the table or into a bowl. Then put the minced meat in the refrigerator. It’s better if he stays there for 7-8 hours, but 2-3 hours is enough.
Приготовьте фарш для кебаба. Говядину переложите в миску и добавьте хмели-сунели и соль, поперчите. Всыпьте лук и свежую зелень, добавьте кусочек размягченного сливочного масла. Тщательно перемешайте фарш руками. После с силой отбейте его, поднимая руками и бросая на стол или в миску. Затем поставьте фарш в холодильник. Лучше, если он там пробудет часов 7-8, но хватит и 2-3 часов.
Form lula kebab. With wet hands, take a piece of meat and roll it into a ball. Then flatten it into an oval and stick it around a wet wooden skewer. It is necessary to form the kebab carefully and carefully. The denser the consistency, the fewer cavities there will be inside. And accordingly, it will not fall apart when frying.
Сформируйте люля-кебаб. Мокрыми руками берите кусок мясной заготовки и скатывайте из нее шар. Затем сплющите его в овал и облепите им мокрый деревянный шампур. Необходимо тщательно и аккуратно формировать кебаб. Чем плотнее будет консистенция, тем меньше полостей внутри будет. А соответственно, он не развалится при жарке.
Fry the meat. Heat the frying pan well and grease it with a small amount of vegetable oil. Place lula kebabs on it. Fry the kebabs over high heat for a minute on each side, being careful to turn them evenly in a circle. A crust should form on each cutlet, which will seal the meat juice inside, making it more juicy. Next, reduce the heat and bring the kebabs to readiness over low heat, also turning them over from time to time. This will take about 10 minutes.
Пожарьте мясо. Сковородку хорошо разогрейте и смажьте небольшим количеством растительного масла. Выложите на нее люля-кебабы. Жарьте кебабы на сильном огне, по минуте с каждой стороны, стараясь переворачивать их равномерно по кругу. На каждой котлете должна образоваться корочка, которая запечатает мясной сок внутри, что сделает ее более сочной. Далее огонь убавьте и доведите кебабы до готовности уже на небольшом огне, также переворачивая их время от времени. На это уйдет около 10 минут.
Lula kebab is traditionally served as a separate dish; it does not require a side dish. Serve fried kebab with fresh vegetables and herbs. Lavash and various sauces, such as adjika, are also served with lula kebab. You can sprinkle it with chopped onions when serving.
Люля-кебаб традиционно подают как отдельное блюдо, оно не требует гарнира. Подавайте жареный кебаб со свежими овощами и зеленью. Также к люля-кебабу подают лаваш, различные соусы, например аджику. Можно посыпать его при подаче нарезанным репчатым луком.