Gently rinse each mint sprig under running water. Shake off excess liquid. Pour boiling water over the plant and leave for 40 minutes. Strain the infusion through a sieve and cool it. Wash and peel the apples. Cut into quarters, remove seeds and tough parts.
Аккуратно промойте под проточной водой каждую веточку мяты. Стряхните лишнюю жидкость. Залейте растение кипятком и оставьте на 40 минут. Процедите через сито настой и остудите его. Яблоки вымойте и очистите. Разрежьте на четвертинки, удалите семена и жесткие части.
Prepare the apples. Microwave the apple quarters for 7 minutes. Puree the pulp in a blender and combine with 1 cup of sugar.
Приготовьте яблоки. Четвертинки яблок поставьте в микроволновку на 7 минут. Мякоть превратите в пюре блендером и соедините с 1 стаканом сахара.
Boil the syrup. In a thick-bottomed ladle, mix mint infusion and agar-agar. Leave for 30 minutes. Then boil over medium heat and combine with the remaining sugar. Cook the syrup for about 7 minutes, stirring constantly.
Сварите сироп. В ковшике с толстым дном смешайте мятный отвар и агар-агар. Оставьте на 30 минут. Потом вскипятите на среднем огне и соедините с оставшимся сахаром. Варите сироп около 7 минут, постоянно помешивая.
Make marshmallows. Beat the applesauce at maximum speed with the egg whites until lightened. Then gradually add the hot syrup. Transfer the mixture into a piping bag and pipe onto parchment paper. Leave to dry for 24 hours.
Сделайте зефир. Яблочное пюре взбейте на максимальной скорости с белком до осветления. Затем постепенно введите горячий сироп. Переложите смесь в кондитерский мешок и отсадите на пергамент. Оставьте сохнуть на 24 часа.
Serve mint marshmallows with tea or cocoa.
Подавайте мятный зефир с чаем или какао.