Rinse the apples under running water and dry them with a paper towel. Cut the apples into halves and remove the core.
Помойте яблоки под проточной водой и высушите их бумажным полотенцем. Разрежьте яблоки на половинки, удалите сердцевину.
Make applesauce. Place the apples cut side down on a plate and microwave for 8 minutes. Scoop out the pulp from the cooked apples with a spoon.
Сделайте яблочное пюре. Переложите яблоки срезом вниз на тарелку и отправьте в микроволновку на 8 минут. Вытащите из готовых яблок мякоть ложкой.
Prepare marshmallows. Puree the cranberries using a blender and then rub through a sieve. Transfer the resulting mass into a saucepan. Add 2 tbsp to it. Sahara. Bring to a boil over medium heat. Cook for another 5 minutes. Then cool. Combine cranberry puree with applesauce and protein. Beat with a mixer into a fluffy mass. At the same time, mix 400 g of sugar, water and agar-agar in a saucepan. Bring to a boil over medium heat. And then add the resulting syrup in a thin stream to the cranberry-apple puree. Beat with a mixer until stiff peaks form. Using a piping bag, pipe marshmallows onto parchment paper. Leave it to dry for 10 hours.
Приготовьте зефир. Клюкву превратите в пюре при помощи блендера, а затем протрите через сито. Переложите получившуюся массу в сотейник. Добавьте к ней 2 ст.л. сахара. Доведите до кипения на среднем огне. Готовьте еще 5 минут. Затем остудите. Соедините пюре из клюквы с яблочным пюре, белком. Взбейте при помощи миксера в пышную массу. Параллельно в сотейнике смешайте 400г сахара, воду и агар-агар. Доведите до кипения на среднем огне. А затем получившийся сироп введите тонкой струйкой в клюквенно-яблочное пюре. Взбейте миксером до устойчивых пиков. Отсадите зефир при помощи кондитерского мешка на пергамент. Оставьте его сохнуть 10 часов.
You can serve cranberry marshmallows either in separate halves or by connecting them together.
Подавать клюквенный зефир можно как отдельными половинками, так и соединив их между собой.