Prepare a baking tray with baking paper.
Подготовьте противень с бумагой для выпечки.
Prepare the syrup. Pour 2 cups of sugar into a saucepan and fill with water. Bring to a boil and cook for another 5-7 minutes, then remove the pan from the stove.
Приготовьте сироп. Всыпьте 2 стакана сахара в кастрюлю и залейте водой. Доведите до кипения и варите еще в 5-7 минут, затем уберите кастрюлю с плиты.
Prepare the marshmallow mixture. Thoroughly mix a quarter cup of sugar, pectin and applesauce, leave the mixture for an hour. Then add the protein, vanilla and remaining sugar, beat until thick. Then, without ceasing to beat, pour in the syrup in a thin stream and add citric acid, then beat the mixture for another 5 minutes.
Приготовьте зефирную массу. Тщательно смешайте четверть стакана сахара, пектин и яблочное пюре, оставьте смесь на час. Затем добавьте белок, ваниль и оставшийся сахар, взбейте до плотной консистенции. Затем, не переставая взбивать, влейте тонкой струйкой сироп и добавьте лимонную кислоту, после чего взбивайте смесь еще 5 минут.
Leave the marshmallows to harden. Pipe the marshmallows onto the prepared parchment using a spoon or pastry bag and leave overnight.
Оставьте зефир застывать. Отсадите зефир на подготовленный пергамент при помощи ложки или кондитерского мешка и оставьте на ночь.
To make the marshmallows look almost like store-bought ones, mold the two halves together and sprinkle with powdered sugar.
Чтобы зефир выглядел почти как магазинный, слепите две половинки вместе и обсыпьте сахарной пудрой.