In a small saucepan, add water to the agar until it swells. Divide the sugar into two parts so that one contains approximately 230 g (about 11 tbsp) and the other 310 g (15 tbsp). Prepare parchment paper on which to place the marshmallows. Tip: do not use regular applesauce, as it already contains sugar and the marshmallows will turn out very sweet.
В небольшой кастрюле залейте агар водой, чтобы он набух. Разделите сахар на две части, чтобы в одной было приблизительно 230 г (примерно 11 ст.л.), а во второй 310 г (15 ст.л.). Приготовьте пергамент, на который будут выкладываться зефирки. Совет: не используйте обычное яблочное пюре, так как в его составе уже есть сахар, и зефир получится очень приторным.
Prepare the syrup. To begin, in a separate bowl, mix the puree, 230 g of sugar and vanillin, leave on the table. Place the saucepan with the agar over medium heat and bring to a boil, then add the remaining sugar, stir and cook until the syrup flows from the spoon in a thick stream. Remove the pan from the stove and leave the syrup to cool slightly.
Приготовьте сироп. Для начала в отдельной посуде смешайте пюре, 230 г сахара и ванилин, оставьте на столе. Поставьте кастрюлю с агаром на средний огонь и доведите до кипения, затем добавьте оставшийся сахар, перемешайте и варите, пока сироп не начнет тянуться с ложки густой струей. Снимите кастрюлю с плиты и оставьте сироп немного остыть.
Prepare the marshmallow mixture. Add half the egg white to the bowl with the puree and beat until the mixture turns white. Then add the other half and beat again. Pour in the syrup in a small stream, whisking continuously until the mixture is thick and fluffy.
Приготовьте зефирную массу. Добавьте в посуду с пюре половину яичного белка и взбивайте, пока смесь не побелеет. Затем добавьте вторую половину и снова взбейте. Небольшой струйкой вливайте сироп, не переставая взбивать, пока смесь не получится достаточно густой и пышной.
Leave the marshmallows to harden. Transfer the marshmallow mixture into a pastry bag, sprinkle the parchment with powdered sugar and carefully pipe the marshmallows onto it. Leave it to harden overnight.
Оставьте зефир застывать. Переложите зефирную массу в кондитерский мешок, посыпьте пергамент сахарной пудрой и аккуратно высаживайте на него зефир. Оставьте его на ночь застывать.
You can serve marshmallows by sprinkling them with powdered sugar or chocolate chips.
Подавать зефир можно, обсыпав его сахарной пудрой или шоколадной крошкой.