Place gelatin in a separate bowl, pour in 0.5 cups of water and leave for two hours. Pour the remaining water into the pan, add sugar to it and leave for the same time. Prepare a baking tray with baking paper.
В отдельную посуду поместите желатин, налейте 0,5 стакана воды и оставьте на два часа. Залейте оставшуюся воду в кастрюлю, добавьте в нее сахар и оставьте на такое же время. Подготовьте противень с бумагой для выпечки.
Prepare the syrup. Place a saucepan with sugar over medium heat, bring to a boil and cook for 5 minutes, then add gelatin, mix thoroughly and cook for the same amount.
Приготовьте сироп. Поставьте кастрюлю с сахаром на средний огонь, доведите до кипения и варите в течении 5 минут, затем добавьте желатин, тщательно перемешайте и варите еще столько же.
Prepare the marshmallow mixture. Beat the mixture with a mixer at low speed, gradually adding citric acid and soda. In general, the whipping process should take at least 15 minutes, and the result should be a fairly thick, fluffy mass. Leave it on for 10 minutes.
Приготовьте зефирную массу. Взбивайте смесь миксером на малых оборотах, постепенно добавляя лимонную кислоту и соду. В целом процесс взбивания должен занять не меньше 15 минут, и в итоге должна получиться довольно густая пышная масса. Оставьте ее на 10 минут.
Leave the marshmallows to harden. Place the marshmallow mixture onto the prepared baking sheet using a spoon, pastry syringe or pastry bag. Leave the marshmallows to harden for 12-20 hours depending on the room temperature.
Оставьте зефир застывать. Выкладывайте зефирную массу на подготовленный противень при помощи ложки, кулинарного шприца или кондитерского мешка. Оставьте зефир застывать на 12-20 часов в зависимости от температуры в помещении.
Before serving, mold a whole marshmallow from two halves and sprinkle thoroughly with powdered sugar.
Перед подачей слепите целый зефир из двух половинок и тщательно обсыпьте сахарной пудрой.