Fill the agar with water and leave to allow it to swell. Sort the cherries and remove the pits. Wash the egg to kill harmful bacteria on the shell. Prepare parchment paper on which the marshmallows will be placed. Tip: To wash the egg, use a brush and mild detergent.
Залейте агар водой и оставьте, чтобы дать ему набухнуть. Переберите вишню и удалите косточки. Помойте яйцо, чтобы уничтожить вредные бактерии на скорлупе. Приготовьте пергамент, на который будет отсаживаться зефир. Совет: чтобы вымыть яйцо, используйте щетку и мягкие моющие средства.
Prepare cherry puree. Place the berries in a small saucepan and add a glass of sugar. When the cherries begin to boil, cook for about 5 minutes over medium heat until the berries soften. Remove the pan from the stove and puree the cherries using a blender or mortar. Add another 0.5 cup of sugar and start boiling the puree over low heat for 3-5 minutes, remembering to stir. Then leave the puree to cool.
Приготовьте вишневое пюре. Положите ягоды в небольшую кастрюлю и засыпьте стаканом сахара. Когда вишня закипит, варите еще около 5 минут на среднем огне, пока ягоды не размякнут. Уберите кастрюлю с плиты и превратите вишню в пюре при помощи блендера или ступки. Добавьте еще 0,5 стакана сахара и начните уваривать пюре на слабом огне в течении 3-5 минут, не забывая помешивать. Затем поставьте пюре остывать.
Prepare the marshmallow mixture. Place the agar filled with water over medium heat, bring to a boil and stir until completely dissolved. Then add the remaining sugar and cook the syrup for about five minutes, stirring. When he begins to pull a thin thread behind the spoon, remove him from the stove. Place the puree and egg white in a separate bowl, whisking the mixture constantly. Pour in the syrup in a thin stream, whisking continuously until the mixture becomes light and thick.
Приготовьте зефирную массу. Залитый водой агар поставьте на средний огонь, доведите до кипения и помешивайте до полного растворения. Затем насыпьте оставшийся сахар и варите сироп около пяти минут, помешивая. Когда он начнет тянуться за ложкой тонкой нитью, снимите его с плиты. В отдельную посуду выложите пюре и яичный белок, постоянно взбивая смесь. Влейте сироп тонкой струей, не переставая взбивать, пока смесь не станет светлой и густой.
Leave the marshmallows to harden. Quickly transfer the mixture into a pastry bag and pipe the marshmallows onto the parchment. After this, leave it to harden.
Оставьте зефир застывать. Быстро переложите массу в кондитерский мешок и отсаживайте зефир на пергамент. После этого оставьте его застывать.
To prevent the marshmallow from being too sticky, you can sprinkle it with starch. Before serving, combine the halves into a single marshmallow.
Чтобы зефир не был слишком липким, его можно посыпать крахмалом. Перед подачей соедините половинки в единую зефирку.