Wash the raspberries and place them on a paper towel to absorb moisture. Rinse the egg and dry with a paper towel. Separate the yolk from the white.
Помойте малину и положите на бумажное полотенце, чтобы оно впитало влагу. Яйцо промойте, просушите бумажным полотенцем. Отделите желток от белка.
Soak agar-agar in water. Leave to swell while you prepare the raspberry puree.
Размочите агар-агар в воде. Оставьте набухать, пока готовится малиновое пюре.
Prepare raspberry puree. Rub the berries through a sieve and remove the seeds. Heat the puree in a saucepan, add 250 g of sugar. The sugar should dissolve. Warm the puree, but do not boil. Remove from heat. Let the mixture cool.
Приготовьте пюре из малины. Протрите ягоды через сито, удалите косточки. Пюре подогрейте в сотейнике, всыпьте 250 г сахара. Сахар должен раствориться. Пюре прогрейте, но не кипятите. Снимите с огня. Дайте массе остыть.
Prepare the syrup. Heat the agar over the fire, add the remaining sugar, stir, and boil. Cook the syrup for 5 minutes until it thickens slightly. The syrup should not drip from the spoon, but should only leave behind a thin caramel thread. Cool the finished syrup slightly.
Приготовьте сироп. Агар подогрейте на огне, всыпьте оставшийся сахар, перемешайте, вскипятите. Варите сироп 5 минут, пока он немного не загустеет. Сироп не должен стекать с ложки, а лишь оставлять за собой тонкую карамельную нить. Готовый сироп слегка остудите.
Prepare the marshmallow mixture. In a large 3-4 liter bowl, beat the raspberry puree with the egg whites until fluffy foam. Slowly pour in the agar-agar syrup, continuing to beat on high for 10 minutes.
Приготовьте зефирную массу. В большой посуде объемом 3-4 л взбейте малиновое пюре с белком от яйца до пышной пены. Медленно вливайте сироп с агар-агаром, продолжая взбивать на высокой мощности 10 минут.
Pipe the marshmallows. Use a piping bag to shape the marshmallow halves. Line a tray with parchment. Place marshmallow halves on it. Leave the marshmallows to harden on the counter for 24 hours. Roll in powdered sugar. Connect 2 halves together.
Отсадите зефир. Воспользуйтесь кондитерским мешком, чтобы сформировать половинки зефира. Застелите пергаментом поднос. Отсадите на него половинки зефира. Оставьте зефир застывать на столе на 24 часа. Обваляйте в сахарной пудре. Соедините по 2 половинки между собой.
Serve sweet raspberry marshmallows with cool compote.
Сладкий малиновый зефир подавайте к столу с прохладным компотом.