Peel the banana. Rinse the egg and dry with a paper towel.
Очистите банан от кожуры. Яйцо промойте, просушите бумажным полотенцем.
Dilute agar-agar with water and leave to swell.
Разведите водой агар-агар и оставьте для набухания.
Prepare banana puree. Pour 150 g of sugar into the peeled bananas and crush with a fork or chop with a blender. Transfer the puree into a saucepan. Place the mixture on the fire, bring to a boil and cook for 3-4 minutes, stirring constantly. Rub the resulting mass through a sieve and let cool. Chill in the freezer for 7-10 minutes.
Приготовьте банановое пюре. Очищенные бананы засыпьте 150 г сахара и помните вилкой или измельчите блендером. Переложите пюре в сотейник. Поставьте массу на огонь, доведите до кипения и проварите 3-4 минуты, постоянно помешивая. Протрите полученную массу через сито, дайте остыть. Охладите в морозилке 7-10 минут.
Prepare the syrup. Place the water with agar-agar on the fire and bring to a boil. Add 210 g of sugar and stir. Boil for 5 minutes, stirring constantly. The syrup should be thick. Remove from heat and let cool slightly.
Приготовьте сироп. Воду с агар-агаром поставьте на огонь, доведите до кипения. Всыпьте 210 г сахара, размешайте. Проварите 5 минут, постоянно помешивая. Сироп должен быть густым. Уберите с огня, дайте немного остыть.
Prepare the marshmallow mixture. Separate the yolk from the white. In a large bowl, beat the egg whites and banana puree with a mixer at medium speed until fluffy.
Приготовьте зефирную массу. Отделите желток от белка. В большой миске взбейте миксером на средней скорости белок и банановое пюре до пышной массы.
Prepare marshmallows. Pour syrup into the tight banana mass in a thin stream and continue beating with a mixer for 2 minutes at high speed. Fill a pastry bag with the mixture and place the marshmallow halves on a flat plate lined with parchment. Leave to harden overnight at room temperature. After this, sprinkle the halves with powdered sugar and connect 2 to each other, they stick together well.
Приготовьте зефир. В тугую банановую массу тонкой струйкой влейте сироп и продолжайте взбивать миксером 2 минуты на высокой скорости. Наполните массой кондитерский мешок и отсадите половинки зефира на плоское блюдо, застеленное пергаментом. Оставьте застывать на сутки при комнатной температуре. После этого посыпьте половинки сахарной пудрой и соедините по 2 между собой, они хорошо склеиваются.
Fragrant banana marshmallows go perfectly with a milkshake.
Ароматный банановый зефир прекрасно сочетается по вкусу с молочным коктейлем.