Wash the strawberries, remove the stems, and dry.
Промойте ягоды клубники, удалите плодоножки, просушите.
Soak agar-agar in water. Leave to swell for 20 minutes.
Замочите агар-агар в воде. Оставьте на 20 минут набухать.
Prepare strawberry puree. Rub the berries through a sieve or chop with a blender. Transfer the resulting puree to a saucepan, heat, but do not boil. Add 200 g of sugar, stir until the sugar dissolves. Remove from heat. Let the puree cool. Separate the yolk from the white. Beat the egg whites with strawberry puree until fluffy.
Приготовьте клубничное пюре. Протрите ягоды через сито или измельчите блендером. Получившееся пюре переложите в сотейник, подогрейте, но не кипятите. Добавьте 200 г сахара, перемешайте, чтобы сахар растворился. Уберите с огня. Дайте пюре остыть. Отделите желток от белка. Взбейте белок с клубничным пюре до пышной пены.
Prepare the syrup. Place agar-agar on the stove, dissolve in water, boil, add 450 g of sugar. Stir and cook the syrup for 5 minutes over low heat. When the syrup thickens a little, remove it from the heat.
Приготовьте сироп. Агар-агар поставьте на плиту, растворите в воде, вскипятите, добавьте 450 г сахара. Перемешайте, варите сироп 5 минут на медленном огне. Когда сироп немного загустеет, снимите его с огня.
Prepare the marshmallow mixture. Pour syrup into the strawberry foam and beat with a mixer at high speed.
Приготовьте зефирную массу. В клубничную пену вливайте порционно сироп и взбивайте миксером на высокой скорости.
Form marshmallows. Transfer the stable mixture into a pastry bag. Pipe marshmallow halves onto parchment paper. Leave the marshmallows to harden at room temperature overnight. Dust the marshmallows with powdered sugar and assemble the two halves into a whole treat.
Сформируйте зефир. Устойчивую массу переложите в кондитерский мешок. Отсадите половинки зефира на пергамент. Оставьте зефир на сутки застывать при комнатной температуре. Посыпьте зефир сахарной пудрой и соберите из двух половинок целое лакомство.
Serve sweet strawberry marshmallows with hot tea.
Сладкий клубничный зефир подавайте к столу с горячим чаем.