Rinse the eggs and pat dry with a paper towel. Wash the apples, peel them, and remove the core.
Промойте яйца и промокните бумажным полотенцем. Помойте яблоки, очистите их от кожуры, удалите сердцевину.
Prepare applesauce. Cut the apples into cubes, put them in a saucepan, add 100 ml of water, bring to a boil, boil for 5 minutes, drain the water. Transfer the boiled apples to a blender and puree. Transfer the puree to a saucepan, add sugar, stir, and bring to a boil. Remove the puree from the heat, let cool and refrigerate for 7-10 minutes. While the puree is cooling, separate the yolk from the white. Remove the puree from the refrigerator. Beat the egg whites with applesauce until fluffy.
Приготовьте яблочное пюре. Яблоки нарежьте кубиками, положите в кастрюлю, залейте 100 мл воды, доведите до кипения, проварите 5 минут, воду слейте. Переложите вареные яблоки в блендер, измельчите в пюре. Переложите пюре в сотейник, добавьте сахар, размешайте, доведите до кипения. Уберите пюре с огня, дайте остыть и поставьте в холодильник на 7-10 минут. Пока пюре охлаждается, отделите желток от белка. Достаньте пюре из холодильника. Взбейте белок с яблочным пюре до пышной пены.
Prepare the syrup. Combine agar-agar, 60 ml water and sugar in a heavy-bottomed saucepan. Put it on fire. Stirring constantly, bring the mixture to a boil and simmer over low heat until the syrup thickens.
Приготовьте сироп. Соедините агар-агар, 60 мл воды и сахар в кастрюле с толстым дном. Поставьте на огонь. Постоянно помешивая, доведите массу до кипения и варите на медленном огне до тех пор, пока сироп не загустеет.
Prepare the marshmallow mixture. Pour the syrup into the apple-white foam in a thin stream and beat with a mixer at maximum power. Transfer the finished mixture into a pastry bag. Cover a baking sheet with parchment. Place marshmallows on a baking sheet. Leave the marshmallows on the table to dry for 6 hours. Sprinkle the dessert with powdered sugar and leave on the table for another 1 hour. Separate the halves from the parchment and connect two pieces together.
Приготовьте зефирную массу. В яблочно-белковую пену тонкой струйкой влейте сироп и взбейте миксером на максимальной мощности. Переложите готовую массу в кондитерский мешок. Покройте противень пергаментом. Отсадите зефир на противень. Оставьте зефир на столе подсыхать 6 часов. Обсыпьте десерт сахарной пудрой и оставьте на столе еще на 1 час. Отделите половинки от пергамента и соедините по две штуки между собой.
Serve your favorite hot drink with marshmallows - tea, coffee, cocoa.
С зефиром подавайте любимый горячий напиток — чай, кофе, какао.