Rinse the currants and apples. Let it dry.
Промойте ягоды смородины и яблоки. Дайте просохнуть.
Prepare the puree. Grind the currants with a blender. Place the currant puree over low heat, bring to a boil, and simmer for 7-10 minutes. Press the puree through a sieve to remove seeds and skins. Cut the apples into cubes and cook them in boiling water for 10 minutes until they become soft. Grind the apples in a blender and add to the currants. Add sugar, stir until completely dissolved. Cook the puree for 5 minutes.
Приготовьте пюре. Измельчите смородину блендером. Поставьте пюре из смородины на медленный огонь, доведите до кипения, проварите 7-10 минут. Протрите пюре через сито, чтобы убрать семечки и кожуру. Порежьте яблоки на кубики, варите их в кипящей воде 10 минут, чтобы они стали мягкими. Измельчите яблоки блендером, добавьте к смородине. Всыпьте сахар, размешайте до полного растворения. Варите пюре 5 минут.
Boil the syrup. Pour water into a saucepan, add sugar and agar-agar. Boil, cook for 5-6 minutes. Stir vigorously, not allowing the syrup to stick to the bottom. Pour the syrup into the puree, beat for 2 minutes.
Сварите сироп. В кастрюлю налейте воду, всыпьте сахар и агар-агар. Вскипятите, варите 5-6 минут. Активно размешивайте, не давая сиропу прилипнуть ко дну. Влейте сироп в пюре, взбейте 2 минуты.
Prepare the marshmallow mixture. Add the protein to the puree and beat with a mixer at maximum speed until stiff peaks form. Pour in the syrup in a thin stream and continue beating until the mass doubles. The process may take 10 minutes.
Приготовьте массу для зефира. Добавьте белок в пюре и взбейте на максимальной скорости миксером до стойких пиков Тонкой струйкой влейте сироп и продолжайте взбивать пока масса не увеличится вдвое. Процесс может занять 10 минут.
Form marshmallows. Transfer the mixture into a pastry bag and place the marshmallow halves on a parchment-lined tray. Leave the marshmallows to dry for 10 hours on the table at room temperature.
Сформируйте зефир. Переложите массу в кондитерский мешок, отсадите половинки зефира на поднос с пергаментом. Оставьте подсохнуть зефир 10 часов на столе при комнатной температуре.
Combine the marshmallow halves and sprinkle with powdered sugar. Serve with tea or cocoa.
Половинки зефира соедините и посыпьте сахарной пудрой. Подавайте с чаем или какао.