Wash and peel the apples and remove the core. Cut them into 2x2 cm cubes.
Помойте и очистите яблоки от кожицы, удалите сердцевину. Порежьте их кубиками 2х2 см.
Prepare the apples. Place the apples on a baking sheet and bake for 30 minutes at 180 degrees. Remove from the oven, let cool. Beat the apples with a blender and rub through a sieve to avoid lumps.
Приготовьте яблоки. Яблоки выложите на противень и запекайте 30 минут при температуре 180 градусов. Достаньте из духовки, дайте остыть. Взбейте яблоки блендером, протрите через сито, чтобы не было комочков.
Soak gelatin in 30 ml of water.
Замочите желатин в 30 мл воды.
Boil the syrup. Dissolve sugar in 50 ml of water. Bring to a boil, cook for 5-6 minutes, stirring.
Сварите сироп. Сахар растворите в 50 мл воды. Доведите до кипения, варите 5-6 минут, помешивая.
Make marshmallow mixture. Beat the whites until fluffy. Add applesauce to egg whites and continue beating at medium speed. Add diluted gelatin and vanillin. Mix with a mixer for 1 minute. Pour sugar syrup into the mixture and beat for 10-15 minutes. Transfer the mixture into a pastry bag and place the marshmallows on a baking sheet with parchment or a silicone mat. Place the marshmallows in the refrigerator for 3 hours.
Сделайте зефирную массу. Взбейте белки до пышной массы. Введите яблочное пюре в белки и продолжайте взбивать на средней скорости миксера. Добавьте разведенный желатин и ванилин. Мешайте миксером 1 минуту. Влейте сахарный сироп в массу, взбейте 10-15 минут. Переложите массу в кондитерский мешок, отсадите зефир на противень с пергаментом или силиконовый коврик. Поставьте зефир в холодильник на 3 часа.
Serve sweet marshmallows with a glass of fermented baked milk.
Сладкий зефир подавайте со стаканом ряженки.