Remove the cheese, butter and eggs from the refrigerator - they should be at room temperature when cooked. Bake the potatoes in the oven or boil them after peeling them. Cool the baked potatoes and peel them. Finely chop the tomatoes. Pass the garlic through a press and chop the basil greens. Tip: Instead of fresh basil, you can use dried basil, reducing the amount by half.
Достаньте сыр, сливочное масло и яйца из холодильника – к моменту приготовления они должны быть комнатной температуры. Запеките картофель в духовке или отварите, предварительно очистив от кожуры. Остудите картофель, запеченный — очистите. Мелко нарежьте помидоры. Пропустите через пресс чеснок, измельчите зелень базилика. Совет: вместо свежего базилика можно использовать сушеный, уменьшив его количество вдвое.
Prepare the sauce. Heat olive oil in a frying pan and fry chopped garlic in it. Add tomatoes to garlic, salt and pepper the mixture. Stir and simmer the sauce over low heat for 5-7 minutes. Add basil to the sauce, stir and leave the sauce in a warm place.
Приготовьте соус. Разогрейте на сковороде оливковое масло и обжарьте на нем измельченный чеснок. Добавьте к чесноку помидоры, посолите и поперчите смесь. Размешайте и потомите соус на слабом огне 5-7 минут. Добавьте в соус базилик, перемешайте и оставьте соус в теплом месте.
Make mashed potatoes. Gradually add butter to potatoes. Make sure that there are no large pieces of potatoes left in the puree. Mash the cheese and add to the puree. Then beat the eggs into the puree and mix everything thoroughly. Gradually add flour to the puree, making sure that the dough does not become too dense. Finally add baking powder. Salt and pepper the resulting mass.
Приготовьте из картофеля пюре. Постепенно добавляйте в картофель сливочное масло. Следите за тем, чтобы в пюре не осталось крупных кусочков картошки. Сыр разомните, добавьте к пюре. Затем вбейте в пюре яйца и все тщательно перемешайте. Постепенно добавляйте в пюре муку, следя за тем, чтобы тесто не становилось слишком плотным. В конце добавьте разрыхлитель для теста. Посолите и поперчите полученную массу.
Prepare the gnocchi. Form the dough into small sausages. Bring a saucepan of water to a boil and cook the gnocchi for 3-4 minutes, remove the gnocchi from the water with a slotted spoon and place on a platter. Pour sauce over hot gnocchi and serve immediately.
Приготовьте ньокки. Сформируйте из теста маленкие колбаски. Доведите до кипения воду в кастрюле и отварите ньокки в течение 3-4 минут, выньте клецки из воды шумовкой и разложите на блюде. Полейте горячие ньокки соусом и сразу подайте на стол.
If you want to go all Italian style, sprinkle the dish with grated Parmesan, Pecorino cheese or other hard cheese when serving. But remember that these types of cheeses, although very tasty, are quite high in calories. If you are having dinner with your family or in a large company, you can serve the sauce in portions, on a separate plate for each person.
Если хотите полностью выдержать итальянский стиль, при подаче посыпьте блюдо тертым пармезаном, сыром пекорино или другим твердым сыром. Но помните, что эти сорта сыров являются хоть и очень вкусными, но довольно калорийными. Если ужинаете с семьей или в большой компании, подать соус можно порционно, каждому отдельно в тарелку.