Recipes / Focaccia with burrata and Pink Paradise tomatoes Фокачча с бурратой и томатами «Пинк Парадайз»
Focaccia is the Italian national dish. This is a crispy flatbread with various types of filling: tomatoes, rosemary, olives, etc. The recipe belongs to villagers who, due to a shortage of food, prepared flatbreads filled with the most available ingredients. To make the tortilla more sophisticated, you can add gourmet burrata cheese to the filling. Focaccia with burrata turns out to be delicate in texture, with the aroma of milk and subtle sourness. Pink Paradise tomatoes are ideal for stand-alone cold dishes, appetizers and salads, where these tomatoes reveal their special and expressive taste. Pink Paradise tomatoes are an indispensable product in a balanced diet and in a low-fat diet. Tomatoes are rich in potassium, vitamins A and C. We have prepared for you simple and delicious recipes with Pink Paradise tomatoes. Tomatoes are presented in the Perekrestok supermarket chain, as well as in the Perekrestok.Bystro online store.
Фокачча — традиционное блюдо Италии: хрустящая лепешка, которую дополняют различными начинками — помидорами, розмарином, оливками и прочим. Рецепт зародился у сельских жителей, которым не хватало продуктов, поэтому они готовили лепешки с самыми доступными ингредиентами. Чтобы сделать лакомство более изысканным, можно добавить в начинку деликатный сыр буррата. Фокачча с бурратой выходит нежной на ощупь, с молочным ароматом и едва уловимой кислинкой. Помидоры «Пинк Парадайз» идеально подходят для самостоятельных холодных блюд, закусок и салатов — у них яркий, выразительный вкус. Эти томаты — незаменимый элемент сбалансированного рациона и диеты с низким содержанием жиров. Они богаты калием, витаминами А и С. Мы предлагаем для вас простые и изысканные рецепты с томатами «Пинк Парадайз». Продукция томатов представлена в сетях гипермаркетов «Перекресток», а также в онлайн-магазине «Перекресток.Быстро».
Steps / Шаги:
Prepare your food. Wash the tomatoes and onions. Cut the tomatoes into medium cubes, finely chop the onion. Prepare a baking sheet. Turn the oven on to 250 degrees.
Подготовьте продукты. Томаты и лук вымойте. Томаты нарежьте средними кубиками, лук — мелко порубите. Приготовьте противень. Включите духовку на 250 градусов.
Prepare the dough. Dissolve dry yeast in warm water and add sugar. Leave for 10 minutes to allow the yeast to swell. Mix flour and salt in a separate bowl, pour in the yeast mixture. Stir the mixture well, then continue kneading the dough with your hands. When the dough comes together confidently from the sides, pour in the olive oil. Mix well again. Cover the bowl with the dough with a towel and leave in a warm place for 30 minutes. The dough should double in volume.
Подготовьте тесто. В теплой воде разведите сухие дрожжи, добавьте сахар. Оставьте на 10 минут, чтобы дрожжи набухли. Смешайте в отдельной миске муку с солью, влейте дрожжевую смесь. Хорошо размешайте смесь, затем продолжайте вымешивать тесто руками. Когда тесто будет уверенно собираться со стенок, влейте оливковое масло. Снова хорошо перемешайте. Накройте миску с тестом полотенцем и оставьте в тепле минут на 30. Тесто должно увеличиться в объеме вдвое.
Prepare the focaccia. Place the dough on a floured surface and, stretching, form into a focaccia ball. From this volume you can make two medium focaccia. Brush the dough with tomato paste, drizzle with olive oil and sprinkle with Italian herbs or basil. Place on a baking sheet. Bake on the lowest level at 250 degrees until golden brown, 8-10 minutes.
Приготовьте фокаччу. Выложите тесто на припыленную мукой поверхность и, растягивая, сформируйте заготовку для фокаччи. Из этого объема можно сделать две средние фокаччи. Смажьте тесто томатной пастой, сбрызните оливковым маслом и посыпьте итальянскими травами или базиликом. Выложите на противень. Запекайте на самом нижнем уровне при 250 градусах до румяной корочки 8-10 минут.
Make the filling. Mix tomatoes, green onions, salt and pepper. Spread the filling onto the finished focaccia. Place burrata on top.
Сделайте начинку. Смешайте томаты, зеленый лук, посолите, поперчите. Выложите начинку на готовую фокаччу. Поверх выложите буррату.
Cut the focaccia with burrata into portions and serve.
Разрежьте фокаччу с бурратой на порции и подавайте к столу.