Prepare the vegetables. Shred fresh cabbage. Wash and peel the carrots and onions. Grate the carrots on a coarse grater and cut the onion into half rings. Prepare the meat. Rinse and dry the pork. Chop into large pieces.
Подготовьте овощи. Капусту свежую нашинкуйте. Морковь и лук промойте и очистите. Морковь натрите на крупной терке, а лук нарежьте полукольцами. Подготовьте мясо. Свинину промойте и просушите. Нарубите на крупные куски.
Heat vegetable oil in a cauldron. Place pork pieces. Fry until golden brown, 10-15 minutes. Add sausage, stir. Simmer for 5 minutes. Next, add the onions, and after 4 minutes, the carrots.
Разогрейте в казане растительное масло. Выложите кусочки свинины. Обжаривайте до образования румяной корочки 10-15 минут. Добавьте колбасу, перемешайте. Томите 5 минут. Следом отправьте лук, а через 4 минуты — морковь.
Add the remaining ingredients and finish cooking the bigus. Add spices (salt and pepper), tomato paste, water. Mix thoroughly. Close the cauldron with a lid and leave for 10 minutes. After this, place both types of cabbage and bay leaves into the cauldron. Cover again and simmer the bigus for about 80 minutes.
Добавьте оставшиеся продукты и завершите приготовление бигуса. Добавьте специи (соль и перец), томатную пасту, воду. Тщательно перемешайте. Закройте казан крышкой и оставьте на 10 минут. После этого выложите в казан оба вида капусты и лавровые листья. Снова накройте крышкой и томите бигус около 80 минут.
Bigos in a cauldron should be served immediately from the fire. This way it will retain maximum aroma and taste.
Бигос в казане следует подавать к столу сразу с огня. Так он сохранит максимум аромата и вкуса.