Rinse the pork and pat dry with paper towels. Cut into strips. Also cut the ham and lard into strips. Peel the onion and chop it. Peel the potatoes and cut into small cubes. Rinse and squeeze the cabbage if necessary. Peel the carrots and cut into strips.
Промойте свинину и обсушите ее бумажными полотенцами. Нарежьте соломкой. Ветчину и сало нарежьте также соломкой. Лук очистите от шелухи и измельчите. Картофель почистите и нарежьте на мелкие кубики. Капусту при необходимости промойте и отожмите. Морковь очистите и нарежьте соломкой.
Cook the meat. Heat the frying pan. Place lard in it. Wait until all the fat is rendered. Place the cracklings into a bowl. This will take about 10-15 minutes. Place the pork, previously dredged in flour, into the resulting natural fat. The flame must be strong. Cook the meat until golden brown for 5 minutes. Next add onions and carrots. Reduce heat to medium. Simmer for 5-7 minutes until the vegetable turns brown.
Приготовьте мясо. Разогрейте сковороду. Выложите в нее сало. Дождитесь, пока весь жир вытопится. Шкварки переложите в миску. На это уйдет около 10-15 минут. В получившийся натуральный жир положите свинину, предварительно обваленную в муке. Пламя должно быть сильным. Готовьте мясо до золотистой корочки 5 минут. Далее добавьте лук и морковь. Огонь убавьте до среднего. Тушите 5-7 минут до тех пор, пока овощ не приобретет коричневый оттенок.
Prepare the cabbage. Pour vegetable oil into a saucepan and heat it up. Fry sauerkraut in it for 5 minutes. Then transfer it to the meat. Add ham and potatoes.
Подготовьте капусту. В сотейник налейте растительное масло и разогрейте. Обжаривайте в нем в течение 5 минут квашеную капусту. Затем переложите ее к мясу. Добавьте ветчину, картошку.
Prepare the filling and combine it with vegetables and meat. Mix tomato paste with salt and water. Pour the resulting liquid into the bigus. Leave the dish to simmer over low heat for 30 minutes.
Приготовьте заливку и соедините ее с овощами и мясом. Смешайте томатную пасту с солью и водой. Залейте получившейся жидкостью бигус. Оставьте томиться блюдо на медленном огне на 30 минут.
Place the sauerkraut bigus with potatoes into portioned plates and serve hot.
Бигус из квашеной капусты с картофелем выложите в порционные тарелки и подавайте к столу горячим.