Rinse the chicken meat under running water and dry with paper towels. Peel the onion and cut into cubes or half rings (optional). Grate the carrots on a coarse grater. Wash and peel the potatoes, cut into large cubes. Shred the cabbage. Pour boiling water over the tomatoes, remove the skin and chop the pulp. Prepare a saucepan or cauldron.
Промойте под проточной водой мясо курицы, обсушите бумажными полотенцами. Лук очистите от шелухи и нарежьте кубиками или полукольцами (по желанию). Морковь натрите на крупной терке. Картошку вымойте и очистите, нарежьте крупными кубиками. Капусту нашинкуйте. Помидоры обдайте кипятком, удалите кожицу, мякоть измельчите. Приготовьте сотейник или казан.
Prepare the base of the bigus. Heat vegetable oil in a deep container with a thick bottom (saucepan or cauldron). Fry the chicken on it for 15 minutes. Then add carrots, onions, salt and pepper. Mix all products. Leave to simmer over medium heat.
Приготовьте основу бигуса. Разогрейте в глубокой емкости с толстым дном (сотейнике или казане) растительное масло. Обжарьте на нем в течение 15 минут курицу. Затем добавьте морковь, лук, соль и перец. Перемешайте все продукты. Оставьте томиться на среднем огне.
Add cabbage and remaining ingredients. After 5 minutes from the start of stewing, add the cabbage. Simmer the bigus until the cabbage has reduced in volume by about 2 times. This will take about 15 minutes. Add tomato pulp, stir. Cover with a lid and simmer for another 5 minutes. Add chopped potatoes. Stir again. Simmer covered over medium heat for 20 minutes until done.
Добавьте капусту и оставшиеся продукты. Через 5 минут от начала тушения засыпьте капусту. Тушите бигус до тех пор, пока капуста не уменьшится в объеме примерно в 2 раза. Это займет около 15 минут. Добавьте мякоть помидоров, перемешайте. Накройте крышкой и тушите еще 5 минут. Добавьте порезанную картошку. Снова помешайте. Тушите под крышкой на среднем огне 20 минут до готовности.
In order for the cabbage and poultry meat to “reach”, you need to leave the chicken bigus for 20 minutes after turning off the stove. Then arrange into portioned plates and serve.
Чтобы капуста и мясо птицы «дошли», нужно после выключения плиты оставить бигус куриный на 20 минут. Затем разложить по порционным тарелкам и подать к столу.