Rinse the rice in cold water. Peel the vegetables and finely chop them. Wash the meat and cut into medium-sized cubes. Prepare a cauldron.
Рис промойте в холодной воде. Овощи очистите и мелко нашинкуйте. Мясо вымойте и нарежьте кубиками среднего размера. Приготовьте казан.
Prepare the base of the bigus. Heat the oil in a cauldron. Fry the meat on it until golden brown for 10-15 minutes. Add the onion and continue cooking for 5-7 minutes until the onion turns brown. Then add carrots. Stir and cook for another 2 minutes.
Приготовьте основу бигуса. Разогрейте масло в казане. Обжарьте на нем мясо до золотистой корочки 10-15 минут. Засыпьте лук и продолжайте готовить 5-7 минут, пока лук не станет коричневым. Затем добавьте морковь. Перемешайте и готовьте еще 2 минуты.
Add cabbage to the meat. Sprinkle the bigus with paprika and add tomato paste with 100 ml of water. Stir thoroughly. Simmer for 20 minutes. Add sauerkraut and fresh cabbage. Stir again. Cover the cauldron with a lid, reduce heat to medium and leave for 60 minutes.
Добавьте к мясу капусту. Посыпьте бигус паприкой и добавьте томатную пасту с 100 мл воды. Тщательно размешайте. Тушите 20 минут. Добавьте квашеную и свежую капусту. Снова перемешайте. Накройте казан крышкой, убавьте огонь до среднего и оставьте на 60 минут.
Add rice and continue to simmer. Pour rice into the cauldron, add the remaining water, salt, and bay leaf. Cover again and simmer the bigus for about 30 minutes.
Добавьте рис и продолжайте тушить. Насыпьте в казан рис, добавьте оставшуюся воду, соль, лавровый лист. Снова накройте крышкой и томите бигус около 30 минут.
To make bigus with rice even more aromatic and rich in taste, you should let it brew for 15-20 minutes. Then arrange into portioned plates and serve.
Чтобы бигус с рисом получился еще более ароматным и насыщенным по вкусу, следует дать ему настояться в течение 15-20 минут. Затем разложить по порционным тарелкам и подать к столу.