Rinse the pork ribs under running water and separate them with a sharp knife. Pour boiling water over the prunes. If you use large fruits, cut them into halves. Peel the onions and carrots and chop finely.
Свиные ребрышки промойте под проточной водой, разделите их острым ножом. Чернослив обдайте кипятком. Если используете крупные плоды, то разрежьте их на половинки. Лук и морковь почистите и мелко нарубите.
Cook the meat with onions and carrots. Heat vegetable oil in a frying pan. Fry the pork ribs for 10 minutes until golden brown. Add onion to the meat, stir and fry until golden brown for 5-7 minutes. Then add the carrots, simmer until the vegetable is soft for about 3-5 minutes.
Приготовьте мясо с луком и морковью. Разогрейте на сковороде растительное масло. Обжарьте 10 минут свиные ребра до румяной корочки. Добавьте к мясу лук, перемешайте и обжарьте до золотистого цвета 5-7 минут. Затем добавьте морковь, тушите до мягкости овоща около 3-5 минут.
Combine meat with cabbage. Once the carrots are soft, place the sauerkraut on top of the meat. Stir. Leave the dish to simmer over medium heat for 20 minutes.
Соедините мясо с капустой. Как только морковь станет мягкой, выложите поверх мяса квашеную капусту. Перемешайте. Оставьте блюдо томиться на среднем огне 20 минут.
Add prunes and spices. Place prunes on top of the bigus. Cover the pan with a lid and cook for 20 minutes. Salt, pepper, stir. Turn off the stove.
Добавьте чернослив и специи. Выложите поверх бигуса чернослив. Накройте сковороду крышкой и готовьте 20 минут. Посолите, поперчите, перемешайте. Выключите плиту.
Bigus will turn out even more tasty and aromatic if you let it brew for at least 15 minutes before serving. Divide the finished dish into portioned plates and sprinkle with chopped herbs.
Бигус получится еще более вкусным и ароматным, если перед подачей дать ему настояться хотя бы в течение 15 минут. Готовое блюдо разложите по порционным тарелкам и посыпьте измельченной зеленью.