Separate the yolks from the whites. To prepare liqueur, only yolks are needed.
Отделите желтки от белков. Для приготовления ликера необходимы только желтки.
Prepare milk for liqueur. Pour the milk into a small saucepan and bring to a boil. Then cool, stirring occasionally.
Подготовьте молоко для ликера. Молоко влейте в небольшую кастрюлю и доведите до кипения. Затем остудите, периодически помешивая.
Start preparing the liqueur. Place the egg yolks in a bowl, add sugar and vanilla. Whisk all ingredients into thick foam. In a separate container, mix milk and vodka. Next, slowly stirring, pour the milk-vodka mixture into the egg foam. Let the liqueur sit for half an hour. During this time, foam may form and must be removed.
Приступите к приготовлению ликера. Яичные желтки положите в миску, всыпьте сахар и ванилин. Все ингредиенты взбейте в густую пену. В отдельной емкости смешайте молоко и водку. Далее, медленно помешивая, влейте молочно-водочную смесь в яичную пену. Дайте ликеру отстояться полчаса. За это время возможно образование пены, ее необходимо снять.
Serve homemade milk liqueur with ice cream topped with grated chocolate. The liqueur also goes well with coffee, chocolate, fruit and sweet pastries. It is used in the manufacture of desserts, for flavoring syrups and impregnations for biscuits. It is a popular base for cocktails.
Молочный ликер, приготовленный в домашних условиях, подавайте с пломбиром, украшенным сверху тертым шоколадом. Ликер также прекрасно сочетается с кофе, шоколадом, фруктами и сладкой выпечкой. Его используют при изготовлении десертов, для ароматизации сиропов и пропиток для бисквитов. Он является популярной основой для коктейлей.