Prepare ingredients for lemon liqueur. Wash the lemons, dry them, remove the zest using a vegetable peeler or grater. Squeeze the juice out of the lemons. Reserve a few lemon wedges for serving. Prepare a saucepan, glass container for tincture and gauze. Advice. When preparing the zest, be careful not to include the white part, otherwise the zest will taste bitter.
Подготовьте продукты для лимонного ликера. Лимоны вымойте, обсушите, снимите цедру с помощью овощечистки или терки. Выдавите из лимонов сок. Несколько долек лимона оставьте для подачи. Приготовьте кастрюльку, стеклянную емкость для настойки и марлю. Совет. При подготовке цедры старайтесь, чтобы не попала белая часть, иначе цедра будет горчить.
Prepare lemon liqueur tincture. Place the zest and lemon juice in a glass container and add vodka. Stir and cover with a lid. Let sit in a cool, dark place for a week.
Подготовьте настойку для лимонного ликера. В стеклянную емкость поместите цедру и лимонный сок, залейте водкой. Перемешайте, закройте крышкой. Дайте настояться в темном прохладном месте в течение недели.
After 7 days, when the tincture is ready, prepare the sugar syrup. Combine water and sugar in a saucepan. Bring to a boil over medium heat, stirring occasionally. Cook for 1 minute. Cool.
Через 7 дней, когда будет готова настойка, приготовьте сахарный сироп. Соедините в кастрюле воду и сахар. На среднем огне, помешивая, доведите до кипения. Варите 1 минуту. Остудите.
Prepare the liqueur. Strain the lemon tincture through cheesecloth folded in 4 layers. Mix with cooled syrup and pour into bottle using a funnel.
Приготовьте ликер. Лимонную настойку процедите через марлю, сложенную в 4 слоя. Смешайте с остывшим сиропом и с помощью воронки перелейте в бутылку.
Serve chilled lemon liqueur with a snack of cheese, nuts, candied fruits, and sugared lemon slices.
Подавайте лимонный ликер охлажденным с закуской из сыра, орехов, цукатов, долек лимона в сахаре.