Wash and peel all vegetables. Finely chop the onion and garlic. Grate the carrots. Grind the tomatoes in a blender to a puree consistency. Peel the pepper from tails and seeds, cut into thin strips. Cut the zucchini and potatoes into thin slices. Prepare the blender. Preheat the oven to 180 degrees. Heat a frying pan with vegetable oil.
Вымойте и очистите все овощи. Мелко нарежьте лук и чеснок. Морковь натрите на терке. Помидоры измельчите в блендере до консистенции пюре. Перец очистите от хвостиков и семян, нарежьте тонкой соломкой. Кабачок и картофель нарежьте тонкими ломтиками. Приготовьте блендер. Разогрейте духовку до 180 градусов. Разогрейте сковороду с растительным маслом.
Prepare the vegetables. To do this, fry the onion and garlic in a heated frying pan with vegetable oil for 4 minutes. Add bell peppers, and after 2 minutes add carrots. Cook vegetables over medium heat for 5 minutes. Then add a third of the tomato sauce to the pan. Season with salt and pepper. Stew the vegetables until fully cooked.
Приготовьте овощи. Для этого на разогретой сковороде с добавлением растительного масла обжарьте лук с чесноком в течение 4 минут. Добавьте сладкий перец, а через 2 минуты — морковь. Готовьте овощи на среднем огне 5 минут. Затем добавьте на сковороду треть томатного соуса. Посолите и поперчите. Потушите овощи до полной готовности.
Assemble the lasagna. To do this, place a couple of spoons of tomato sauce on the bottom of an ovenproof dish. Cover with lasagna sheets and place onions, peppers and carrots, zucchini and potatoes in random order, alternating dough and vegetables. Pour more tomato sauce over the top layer of lasagne sheets. Place the mold in an oven preheated to 180 degrees for 45 minutes.
Соберите лазанью. Для этого на дно жаропрочной формы выложите пару ложек томатного соуса. Застелите листами лазаньи и в произвольной последовательности выложите лук с перцем и морковью, кабачки и картофель, чередуя тесто и овощи. Верхний слой листов лазаньи залейте большим количеством томатного соуса. Отправьте форму в разогретую до 180 градусов духовку на 45 минут.
Garnish the finished lasagna with chopped nuts and finely chopped fresh herbs.
Готовую лазанью украсьте измельченными орехами и мелко нарезанной свежей зеленью.