Wash and peel all vegetables. Grind the minced meat through a meat grinder. Grate the cheese. Prepare a baking sheet. Preheat the oven to 180 degrees. To do this, boil water in a separate container, make cuts on the tomatoes and lower them into boiling water for 20 seconds. Drain the water and leave the tomatoes to cool. Finely chop the onion and garlic. Grate the carrots. Finely chop the celery and pepper.
Вымойте и очистите все овощи. Мясо для фарша прокрутите через мясорубку. Натрите сыр. Приготовьте противень. Разогрейте духовку до 180 градусов. Для этого в отдельной емкости вскипятите воду, сделайте на помидорах надрезы и опустите в кипяток на 20 секунд. Слейте воду и оставьте помидоры остывать. Мелко нарежьте лук и чеснок. Натрите морковь на терке. Мелко нарежьте сельдерей и перец.
Prepare bechamel sauce. To do this, melt the butter in a saucepan and fry the flour in it, stirring constantly. Then gradually pour milk into it and boil over low heat. Add nutmeg. Cook the sauce for about 15 minutes until it reaches a thick consistency.
Приготовьте соус бешамель. Для этого в кастрюле растопите сливочное масло и обжарьте в нем муку, постоянно перемешивая. Затем постепенно влейте туда молоко и вскипятите на медленном огне. Добавьте мускатный орех. Варите соус около 15 минут, пока он не приобретет густую консистенцию.
Prepare the vegetables. Heat a frying pan with vegetable oil and fry them for 10 minutes. Add carrots to the pan, stir and cook for 10 minutes. Add minced meat to the pan and cook for 20 minutes. Add pepper and celery to the pan. Beat the tomatoes in a blender and add them there. Stir the mixture and cook for another 5-7 minutes, adding salt and pepper.
Приготовьте овощи. Разогрейте сковороду с растительным маслом и обжарьте их в течение 10 минут. Добавьте морковь в сковороду, перемешайте и готовьте 10 минут. Добавьте в сковороду фарш и готовьте 20 минут. Добавьте в сковороду перец и сельдерей. Помидоры взбейте в блендере и добавьте туда же. Перемешайте смесь и готовьте еще 5-7 минут, посолив и поперчив.
Lay out the lasagna. To do this, pour a few tablespoons of bechamel sauce into a baking dish. Place two sheets of lasagne dough on top, then some of the filling, a little Parmesan and a few spoons of bechamel. Lay out all layers of lasagna in this manner. Brush the top layer of dough with the sauce and sprinkle with the remaining Parmesan. Place in the oven to bake for 40 minutes.
Выложите лазанью. Для этого в форму для запекания налейте несколько столовых ложек соуса бешамель. Сверху выложите два листа теста для лазаньи, далее — часть начинки, немного пармезана и несколько ложек бешамеля. Таким образом выложите все слои лазаньи. Верхний слой теста смажьте соусом и присыпьте оставшимся пармезаном. Поставьте в духовку запекаться на 40 минут.
Garnish the finished lasagna with finely chopped fresh herbs.
Готовую лазанью украсьте мелко нарезанной свежей зеленью.