Prepare the meat. Rinse the piece of beef under running water and dry with a paper towel. Remove veins and films. Cut into small pieces and pass through a meat grinder. Peel the onion and finely chop it. If you use chunk cheese, grate it on a fine grater in advance. Scald the tomatoes with boiling water and remove the skins. Prepare a baking dish. Turn the oven on 180 degrees.
Подготовьте мясо. Промойте кусок говядины под проточной водой, просушите бумажным полотенцем. Удалите прожилки и пленки. Нарежьте на небольшие куски и пропустите через мясорубку. Лук очистите от шелухи и мелко нарубите. Если используете кусковой сыр, натрите его заранее на мелкой терке. Ошпарьте помидоры кипятком и снимите кожицу. Приготовьте форму для запекания. Включите духовку на 180 градусов.
Prepare meat sauce. Melt butter in a frying pan. Add onions to it. Fry until golden brown, 5-7 minutes. Add minced meat, stir and simmer for another 7 minutes, stirring occasionally.
Приготовьте мясной соус. Растопите на сковороде сливочное масло. Добавьте к нему репчатый лук. Обжаривайте до золотистого цвета 5-7 минут. Добавьте мясной фарш, перемешайте и томите еще 7 минут, периодически помешивая.
Make bechamel sauce. Melt the butter in a saucepan. Add flour and stir. Gradually add milk, stirring thoroughly to avoid lumps. Sprinkle the sauce with nutmeg and salt. Cook the bechamel for another 2 minutes until thickened.
Сделайте соус бешамель. Растопите сливочное масло в сотейнике. Всыпьте муку и перемешайте. Постепенно вводите молоко, тщательно размешивая, чтобы не было комочков. Посыпьте соус мускатным орехом и солью. Готовьте бешамель еще 2 минуты до загустения.
Assemble the lasagna and bake it. Take a baking dish and grease it with a little bechamel sauce. Then line the bottom with lasagne sheets. Cover them with meat sauce and pour bechamel sauce over them. Repeat the lasagna sheets - meat sauce - béchamel procedure until you run out of ingredients. Sprinkle Parmesan cheese on top. Place the pan with lasagna in bechamel sauce in the oven preheated to 200 degrees for 30 minutes.
Соберите лазанью и запеките ее. Возьмите форму для запекания, смажьте ее небольшим количеством соуса бешамель. Затем выложите дно листами лазаньи. Покройте их мясным соусом и полейте соусом бешамель. Повторяйте процедуру «листы лазаньи – мясной соус – бешамель» до тех пор, пока не закончатся продукты. Сверху посыпьте пармезаном. Отправьте форму с лазаньей в соусе бешамель в духовку, разогретую до 200 градусов, на 30 минут.
Serve the lasagna hot in portions with bechamel sauce.
Подавайте лазанью с соусом бешамель порционно в горячем виде.