Rinse the bulgur with cold water and drain in a colander. Rinse the dried apricots. Prepare the remaining ingredients.
Промойте булгур холодной водой и откиньте на дуршлаг. Ополосните курагу. Подготовьте остальные ингредиенты.
Cut the dried apricots into small pieces.
Нарежьте курагу небольшими кусочками.
Grind the hazelnuts.
Фундук измельчите.
Melt the butter in a frying pan.
Растопите сливочное масло в сковороде.
Add the bulgur to the pan and fry for 5 minutes until golden brown. A pleasant nutty aroma should appear.
Высыпьте булгур в сковороду и обжарьте в течение 5 минут до золотистого цвета. Должен появиться приятный ореховый аромат.
Pour the fried bulgur into a ladle. Add sugar and dried apricots.
Высыпьте обжаренный булгур в ковшик. Добавьте сахар и курагу.
Pour milk into the ladle and then stir. Put the porridge on the fire.
Налейте в ковшик молоко, а затем перемешайте. Поставьте кашу на огонь.
Bring the milk to a boil, reduce the heat and cover the saucepan with a lid. Cook the porridge over low heat for 15-20 minutes.
Доведите молоко до кипения, убавьте огонь и накройте ковшик крышкой. Варите кашу на медленном огне 15-20 минут.
Stir the finished porridge.
Готовую кашу перемешайте.
Serve bulgur porridge garnished with chopped hazelnuts. Bon appetit!
Подайте кашу из булгура, украсив измельченным фундуком. Приятного аппетита!
Add fresh berries or jam to the porridge. Garnish the dish with a sprig of mint.
Добавьте к каше свежие ягоды или джем. Украсьте блюдо веточкой мяты.