Rinse the peas, cover with cold water and leave for 3 hours, or better yet, overnight. Peel onions, potatoes and carrots. Rinse chicken fillet with cold water. Prepare the remaining ingredients.
Промойте горох, залейте холодной водой и оставьте на 3 часа, а лучше – на ночь. Очистите репчатый лук, картофель и морковь. Ополосните куриное филе холодной водой. Подготовьте остальные ингредиенты.
Grate the carrots on a coarse grater. Finely chop the onion.
Натрите морковь на крупной терке. Мелко нарежьте репчатый лук.
Cut the potatoes into small 1cm cubes.
Нарежьте картофель небольшими кубиками размером 1 см.
Grate the sausage cheese on a coarse grater.
Колбасный сыр натрите на крупной терке.
Cut the chicken fillet into small pieces.
Куриное филе нарежьте небольшими кусочками.
Heat vegetable oil in a frying pan. Fry the onions and carrots over medium heat for 5-7 minutes until soft and golden brown.
Разогрейте растительное масло в сковороде. Обжарьте лук и морковь на среднем огне 5-7 минут до мягкости и золотистого цвета.
When the water in the pan boils, add the peas. Cook it over low heat.
Когда вода в кастрюле закипит, отправьте в нее горох. Варите его на небольшом огне.
Wait until the peas are half cooked and become more or less soft, then add the potatoes and chicken fillet to the pan. Simmer the soup over low heat for about 15 minutes until all ingredients are cooked through. Periodically remove foam from the surface. Add a couple of pinches of salt to the soup.
Дождитесь, когда горох дойдет до полуготовности и станет более-менее мягким, затем добавьте в кастрюлю картофель и куриное филе. Варите суп на медленном огне еще примерно 15 минут до готовности всех ингредиентов. Периодически снимайте пену с поверхности. Добавьте в суп пару щепоток соли.
At the very end, add onions, carrots and grated sausage cheese to the soup. Stir and cook the soup for another 10 minutes. Salt and pepper the soup to taste.
В самом конце добавьте в суп лук, морковь и тертый колбасный сыр. Перемешайте, варите суп еще 10 минут. Посолите и поперчите суп по вкусу.
Pea and cheese soup is ready. Bon appetit!
Горохово-сырный суп готов. Приятного аппетита!
Garnish a serving of soup with a sprig of parsley. Serve the soup with wheat croutons.
Украсьте порцию супа веточкой петрушки. Подайте к супу пшеничные гренки.