Peel the potatoes, onions and carrots. Rinse the pearl barley with cold water. The cereal can be soaked for 3-5 hours in advance so that it cooks faster.
Очистите картофель, репчатый лук и морковь. Промойте перловку холодной водой. Крупу можно заранее замочить на 3-5 часов, чтобы она быстрее сварилась.
Finely chop the onion.
Мелко нарежьте репчатый лук.
Cut the potatoes into small random pieces.
Картофель нарежьте небольшими произвольными кусочками.
Grate the carrots on a coarse grater.
Морковь натрите на крупной терке.
Heat some vegetable oil in a frying pan, add onions and carrots.
Разогрейте немного растительного масла в сковороде, добавьте лук и морковь.
Fry the onions and carrots over medium heat for 5-7 minutes until golden brown.
Обжарьте лук и морковь на среднем огне в течении 5-7 минут до золотистого цвета.
Boil the pearl barley until tender: if you soaked the barley in advance, then 25-30 minutes, and if not, 45-60 minutes. Focus on the condition of the cereal, it should become soft, and monitor the water level in the pan: add more if the water is too absorbed.
Отварите перловку до готовности: если вы замачивали крупу заранее, то 25-30 минут, а если нет — 45-60 минут. Ориентируйтесь на состояние крупы, она должна стать мягкой, и следите за уровнем воды в кастрюле: подлейте, если вода сильно впиталась.
Drain excess liquid from the finished pearl barley. Place the pearl barley into the blender bowl.
С готовой перловки слейте лишнюю жидкость. Выложите перловку в чашу блендера.
Add potatoes, onions and carrots to the barley.
Добавьте к перловке картофель, лук и морковь.
Beat pearl barley and vegetables until smooth. Salt and pepper the mixture to taste and beat again.
Взбейте перловку и овощи до однородной массы. Посолите и поперчите массу по вкусу и снова взбейте.
Form cutlets from the vegetable-pearl mixture and bread them.
Сформируйте из овощно-перловой массы котлеты и запанируйте.
Fry the cutlets in vegetable oil for 5 minutes on each side.
Обжарьте котлеты на растительном масле по 5 минут с каждой стороны.
Place the finished cutlets on arugula leaves. Garnish the dish with cherry tomatoes. Bon appetit!
Готовые котлеты выложите на листья рукколы. Украсьте блюдо помидорами черри. Приятного аппетита!
Add fried mushrooms and dill to the cutlets. Serve sour cream with cutlets.
Добавьте в котлеты жареные грибы и укроп. Подайте к котлетам сметану.