In order for the porridge to be tender and well-cooked, it is necessary to pre-soak the pearl barley. Rinse the cereal, cover with cold water and leave overnight.
Для того, чтобы каша получилось нежной и хорошо разварилась, необходимо предварительно замочить перловку. Промойте крупу, залейте холодной водой и оставьте на ночь.
Drain the water from the pearl barley and place it in a ladle. Pour 500 ml of water over the cereal and put on fire. Cook the barley for 15 minutes.
Слейте с перловки воду и переложите ее в ковшик. Залейте крупу 500 мл воды и поставьте на огонь. Варите перловку 15 минут.
The pearl barley should soften slightly and the water should be absorbed.
Перловка должна немного развариться, а вода впитаться.
Pour milk over the barley, bring to a boil and reduce heat to low.
Залейте перловку молоком, доведите кипения и убавьте огонь до минимума.
Cover the porridge with a lid and simmer over low heat for 20-30 minutes.
Накройте кашу крышкой и варите на медленном огне 20-30 минут.
Add salt, sugar and butter to the porridge. Stir.
Добавьте в кашу соль, сахар и сливочное масло. Перемешайте.
Pearl barley porridge with milk is ready.
Перловая каша на молоке готова.
Serve pearl barley porridge with a piece of butter. Garnish the porridge with chopped almonds. Bon appetit.
Подайте перловую кашу с кусочком сливочного масла. Украсьте кашу измельченным миндалем. Приятного аппетита.
Add dried fruits, such as raisins or dried apricots, to the porridge.
Добавьте в кашу сухофрукты, например, изюм или курагу.