Check all the necessary ingredients, wash and peel the vegetables, sterilize the jars for preparation, prepare the work surface.
Проверьте все необходимые ингредиенты, помойте и очистите овощи, простерилизуйте банки для заготовки, подготовьте рабочую поверхность.
Boil the beets until tender. If you are cooking with medium sized beets, 20-25 minutes will be enough. Large beets are cooked a little longer - 30-35 minutes.
Отварите свеклу до готовности. Если вы готовите из свеклы среднего размера, достаточно будет 20-25 минут. Крупная свекла варится чуть больше – 30-35 минут.
Grate the boiled beets on a coarse grater.
Натрите вареную свеклу на крупной терке.
Prepare the marinade. To do this, mix a liter of warm water and two tablespoons of vinegar. Add salt.
Приготовьте маринад. Для этого смешайте литр теплой воды и две столовые ложки уксуса. Добавьте соль.
Place the beets in a serving jar and fill with marinade.
Выложите свеклу в порционную банку и залейте маринадом.
Close the jar with a lid and put it in a cool, dark place. The dish is ready!
Закройте банку крышкой и уберите в прохладное темное место. Блюдо готово!