Rinse the peas, cover with plenty of cold water and leave for 3 hours, or better yet, soak the peas overnight. Peel onions, potatoes and carrots.
Горох промойте, залейте большим количеством холодной воды и оставьте на 3 часа, а лучше замочите горох на ночь. Очистите репчатый лук, картофель и морковь.
Cut the potatoes into small 1cm cubes.
Нарежьте картофель небольшими кубиками размером 1 см.
Cut the onion into thin half rings.
Репчатый лук нарежьте тонкими полукольцами.
Grate the carrots on a coarse grater.
Морковь натрите на крупной терке.
Fill the peas with water and put on fire. When the water boils, reduce the heat. Cook the peas, periodically skimming off the foam.
Залейте горох водой и поставьте на огонь. Когда вода закипит, убавьте огонь. Варите горох, периодически снимая пену.
Meanwhile, heat the frying pan and add vegetable oil. Place the onion in the pan and fry it until golden brown for 5 minutes. Then add carrots. Sauté vegetables over low heat for 5-7 minutes.
Тем временем разогрейте сковороду и влейте растительное масло. Выложите в сковороду репчатый лук и обжарьте его до золотистого цвета 5 минут. Затем добавьте морковь. Пассеруйте овощи на небольшом огне 5-7 минут.
When the peas are half cooked, add the potatoes to the pan. Cook the soup over low heat, skimming off the foam periodically.
Когда горох будет наполовину готов, добавьте в кастрюлю картофель. Варите суп на медленном огне, периодически снимая пену.
When the peas and potatoes are cooked, add the sautéed onions and carrots to the soup. Cook the soup for another 5-10 minutes.
Когда горох и картофель сварятся, добавьте в суп пассерованные лук и морковь. Варите суп еще 5-10 минут.
Remove the soup from the heat and pour off most of the broth into a separate bowl.
Снимите суп с огня и слейте большую часть бульона в отдельную миску.
Using an immersion blender, puree the peas and vegetables until smooth. If the puree is too thick, add a little more broth. Adjust the thickness of the soup by adding broth a little at a time. The consistency should resemble thick sour cream. Add dry herbs, salt and pepper to the soup and stir. Warm the soup over low heat. Once it boils, remove it from the heat.
Измельчите горох и овощи с помощью погружного блендера до состояния однородного пюре. Если пюре получилось слишком густое, то добавьте еще немного бульона. Регулируйте густоту супа, добавляя понемногу бульон. Консистенция должна напоминать густую сметану. Добавьте в суп сухие травы, соль и перец, перемешайте. Прогрейте суп на медленном огне. Как только он закипит, снимите его с огня.
Serve the pea soup and garnish with parsley. Bon appetit!
Подайте гороховый суп-пюре, украсив петрушкой. Приятного аппетита!
Garnish the soup with crispy fried bacon slices. Serve the soup with croutons and cheese.
Украсьте суп обжаренными до хруста ломтиками бекона. Подайте к супу гренки с сыром.