Measure out all the necessary ingredients and place them on the table for easy preparation. Wash the beef and vegetables well under running water. Soak the peas for 5-10 hours in cold water.
Отмерьте все необходимые ингредиенты и выложите их на стол для удобства приготовления. Мясо говядины и овощи хорошо помойте под проточной водой. Горох замочите на 5-10 часов в холодной воде.
Cut the onion into half rings. Peel the potatoes and cut into cubes. Grate the carrots on a coarse grater.
Порежьте лук полукольцами. Картофель очистите и порежьте брусочками. Морковь натрите на крупной терке.
Heat a frying pan with a small amount of vegetable oil, add onions and carrots, fry until soft and golden.
Раскалите сковороду с небольшим количеством растительного масла, выложите лук и морковь, жарьте до мягкости и золотистости.
Pour water into a saucepan, add beef, put on fire, it is better not to add salt for now. Cook for about 2 hours until the meat is cooked (it should come away from the bone easily, but not fall apart).
В кастрюлю налейте воду, выложите мясо говядины, поставьте на огонь, соль пока лучше не добавлять. Варите примерно 2 часа до готовности мяса (оно должно легко отходить от кости, но не разваливаться).
Cut the boiled and cooled beef into small cubes.
Отваренную и охлажденную говядину нарежьте небольшими кубиками.
Strain the beef broth, add water if necessary and bring to the boil. Place the swollen peas in the broth and cook for 30 minutes, covered. Next, add the chopped potatoes and cook for another 10 minutes.
Процедите говяжий бульон, по необходимости добавьте воду и поставьте на огонь. Выложите в бульон разбухший горох, варите 30 минут под крышкой. Далее добавьте порезанный картофель и варите еще 10 минут.
Add boiled and chopped beef and refried, salt and pepper to taste. Leave to simmer for another 5-10 minutes and turn off. The soup is ready!
Добавьте отваренную и нарезанную говядину и пережарку, посолите и поперчите по вкусу. Оставьте потомиться еще на 5-10 минут и выключайте. Суп готов!
Serve pea soup with beef hot, sprinkled with chopped dill. It’s especially nice to eat this soup on a cold, cloudy day – it will definitely warm you up!
Гороховый суп с говядиной подавайте горячим, присыпав порубленным укропом. Особенно приятно есть такой суп в холодный пасмурный день – он вас точно согреет!