Wash the vegetables. Rinse the peas and soak in cold water for at least 2 hours, this will cook them faster.
Помойте овощи. Горох промойте и замочите в холодной воде минимум на 2 часа, так он сварится быстрее.
Peel the onions and cut into half rings. Peel the potatoes and cut into strips. Peel the carrots and grate on a coarse grater.
Репчатый лук очистите и нарежьте полукольцами. Картофель очистите и нарежьте соломкой. Морковь очистите и натрите на крупной терке.
Fry onions and carrots in a heated frying pan with the addition of vegetable oil.
Обжарьте лук и морковь на разогретой сковороде с добавлением растительного масла.
Cook the peas in 2-2.5 liters of water for 10 minutes after boiling.
Варите горох в 2-2,5 литрах воды в течение 10 минут после закипания.
Add the potatoes to the pan and simmer for about 20 minutes until the vegetables are cooked.
Выложите в кастрюлю картофель и варите около 20 минут, пока овощи не будут готовы.
Add fried onions and carrots to the soup. Add salt and pepper. Cook for 5-7 minutes.
Выложите в суп обжаренные лук и морковь. Добавьте соль и перец. Варите 5-7 минут.
Serve lean pea soup in portioned bowls, garnished with fresh dill.
Подавайте постный гороховый суп в порционных тарелках, украсив свежим укропом.