Wash the cucumber. Peel the garlic and ginger. Prepare the remaining ingredients.
Помойте огурец. Очистите чеснок и имбирь. Подготовьте остальные ингредиенты.
Salt and pepper the beef to taste. Brush the steak with olive oil on all sides.
Говядину посолите и поперчите по вкусу. Смажьте стейк оливковым маслом со всех сторон.
Cut the cucumber into thin long slices using a vegetable peeler. Finely chop the chili pepper. Grate the ginger on a fine grater. Grate the garlic on a fine grater.
Огурец нарежьте тонкими длинными слайсами при помощи овощечистки. Перец чили мелко порубите. Имбирь натрите на мелкой терке. Натрите чеснок на мелкой терке.
Mix soy sauce, lime juice, ginger, garlic and chili pepper. Let the marinade sit for 10 minutes.
Смешайте соевый соус, сок лайма, имбирь, чеснок и перец чили. Дайте маринаду настояться 10 минут.
Fry the beef steak for 1 minute on each side to give it a golden brown crust, the inside of the steak should remain pink.
Обжарьте говяжий стейк по 1 минуте с каждой стороны, чтобы придать ему румяную корочку, внутри стейк должен остаться розовым.
Cut the steak into slices 3-4 mm thick.
Нарежьте стейк ломтиками толщиной 3-4 мм.
Strain the marinade through a sieve. Place cucumber slices and beef slices on a plate. Pour marinade over everything. Garnish the tataki with thinly sliced leeks, sesame seeds and chilli slices. Bon appetit!
Процедите маринад через сито. Выложите на тарелку слайсы огурца и ломтики говядины. Полейте всё маринадом. Украсьте татаки тонко нарезанным луком-пореем, кунжутом и ломтиками перца чили. Приятного аппетита!