Measure out the required amount of ingredients and place them on the table for easy preparation.
Отмерьте необходимое количество ингредиентов и выложите их на стол для удобства приготовления.
Finely chop the fresh thyme sprigs. Cut the onion into small cubes.
Веточки свежего тимьяна мелко порубите. Лук порежьте мелким кубиком.
Cook the orzo pasta in salted water until al dente according to directions on the package.
Пасту орзо отварите в подсоленной воде до состояния Al dente способом, указанным на упаковке.
Heat a frying pan with vegetable oil, add the onion and fry until soft and golden for 5-7 minutes over medium heat (6 out of 10), stirring occasionally. Add mussels to the onion and fry, stirring, for 2 minutes.
Раскалите сковороду с растительным маслом, выложите лук и жарьте до мягкости и золотистости 5-7 минут на огне выше среднего (6 из 10), периодически перемешивая. К луку добавьте мидии и жарьте, помешивая, в течение 2 минут.
Salt and pepper to taste, add thyme, stir. Pour in the cognac and evaporate it. Pour cream into the mussels, stir, bring to a boil.
Посолите, поперчите по вкусу, добавьте тимьян, перемешайте. Влейте коньяк и выпарите его. К мидиям влейте сливки, перемешайте, доведите до кипения.
Add boiled orzo pasta and butter to the mussels, stir and simmer for 2-3 minutes until the sauce thickens.
К мидиям добавьте отваренную пасту орзо и сливочное масло, перемешайте и тушите 2-3 минуты до загустения соуса.
Transfer the finished pasta to a serving plate, add grated Parmesan to taste, olive oil and garnish with thyme. Be sure to serve hot. A chilled white wine would be an excellent complement to this dish. Bon appetit!
Готовую пасту переложите в порционную тарелку, добавьте тертый пармезан по вкусу, оливковое масло и украсьте тимьяном. Обязательно подавайте горячим. Отличным дополнением к такому блюду будет охлажденное белое вино. Приятного аппетита!