Wash the eggplants and parsley. Peel the garlic. Prepare the remaining ingredients. Preheat oven to 200°C.
Помойте баклажаны и петрушку. Очистите чеснок. Подготовьте остальные ингредиенты. Разогрейте духовку до 200 °С.
Line a baking sheet with foil. Prick the eggplants with a fork in several places and place on foil.
Застелите противень фольгой. Проколите баклажаны вилкой в нескольких местах и выложите на фольгу.
Brush the eggplants with olive oil on all sides. Wrap the eggplants in foil.
Смажьте баклажаны оливковым маслом со всех сторон. Заверните баклажаны в фольгу.
Place garlic cloves in foil nearby and brush them with olive oil. Wrap the garlic in foil. Place the baking sheet in the oven for 40-50 minutes at 200°C.
Рядом в фольгу положите зубчики чеснока, также смажьте их оливковым маслом. Заверните чеснок в фольгу. Отправьте противень в духовку на 40-50 минут при 200 °С.
Unwrap the foil and let the vegetables cool.
Разверните фольгу и дайте овощам остыть.
Cut the eggplant in half and scoop out the flesh from the skin using a spoon. Place the eggplant pulp in a blender bowl. Add sesame seeds and garlic. Add olive oil, lemon juice, sour cream and a pinch of salt. Add parsley leaves. Grind everything with a blender until smooth.
Разрежьте баклажан пополам и отделите мякоть от кожуры с помощью ложки. Положите мякоть баклажана в чашу блендера. Добавьте кунжут и чеснок. Добавьте оливковое масло, лимонный сок, сметану и щепотку соли. Добавьте листья петрушки. Измельчите всё с помощью блендера до однородной консистенции.
Babaganoush is ready. Bon appetit!
Бабагануш готов. Приятного аппетита!
Garnish the babaganoush with olive oil, cilantro, sesame seeds and paprika. Serve the babaganoush with pita, flatbread, or nacho chips. You can also serve country-style potatoes, cucumbers and carrots, cut into small cubes.
Украсьте бабагануш оливковым маслом, кинзой, кунжутом и паприкой. Подайте к бабаганушу питу, лепешки, или чипсы начос. Также можно подать картофель по-деревенски, огурцы и морковь, нарезанные небольшими брусочками.