Peel the onions. Rinse the chicken and pat dry with a paper towel. Prepare the remaining ingredients.
Очистите репчатый лук. Ополосните куриное филе и промокните бумажным полотенцем. Подготовьте остальные ингредиенты.
Cut the chicken fillet into small strips 1 cm thick. Cut the champignons into thin slices. Cut the onion into thin half rings or quarter rings.
Нарежьте куриное филе небольшими полосками толщиной 1 см. Шампиньоны нарежьте тонкими ломтиками. Репчатый лук нарежьте тонкими полукольцами или четверть-кольцами.
Melt the butter in a frying pan. Fry the onions over medium heat for about 5 minutes until golden brown. Add mushrooms to the pan and fry for another 3 minutes. Add chicken fillet to the onions and mushrooms and fry everything together for 7 minutes.
Растопите сливочное масло в сковороде. Обжарьте репчатый лук на среднем огне примерно 5 минут до золотистого цвета. Добавьте в сковороду грибы, жарьте еще 3 минуты. Добавьте к луку с грибами куриное филе и жарьте все вместе 7 минут.
Salt and pepper the chicken, mushrooms and onions. Add 1 tablespoon of flour and stir. Saute the dish for 1-2 minutes until the flour turns golden. Add a glass of cream to the pan and stir until the flour is completely dissolved. Simmer the dish over low heat for 4-5 minutes until the sauce thickens.
Посолите и поперчите курицу, грибы и лук. Добавьте 1 столовую ложку муки и перемешайте. Пассеруйте блюдо 1-2 минуты, чтобы мука зазолотилась. Добавьте в сковороду стакан сливок и перемешайте до полного растворения муки. Тушите блюдо на медленном огне в течение 4-5 минут, пока соус не загустеет.
Garnish the finished chicken with mushrooms with thinly sliced green onions. Bon appetit!
Готовую курицу с грибами украсьте тонко нарезанными перышками зеленого лука. Приятного аппетита!
Instead of champignons, add wild mushrooms, such as porcini or chanterelles. This will make the dish tastier and more aromatic. Add thyme and rosemary.
Вместо шампиньонов добавьте лесные грибы, например, белые или лисички. Так блюдо станет вкуснее и ароматнее. Добавьте тимьян и розмарин.