Rinse the chicken and pat dry with a paper towel. Wash the green onions and peel the garlic. Prepare the remaining ingredients. Preheat oven to 200°C.
Ополосните куриное филе и промокните бумажным полотенцем. Помойте зеленый лук и очистите чеснок. Подготовьте остальные ингредиенты. Разогрейте духовку до 200 °С.
Cut the chicken fillet horizontally into two pieces. Season each fillet half with salt, black pepper and paprika.
Разрежьте куриное филе вдоль по горизонтали на две части. Приправьте каждую половинку филе солью, черным перцем и паприкой.
Grate the garlic on a fine grater or squeeze through a press. Mix kefir and grated garlic.
Натрите чеснок на мелкой терке либо выдавите через пресс. Смешайте кефир и тертый чеснок.
Place the chicken in a deep bowl, pour in kefir and garlic and leave to marinate for 10-15 minutes.
Выложите курицу в глубокую миску, залейте кефиром с чесноком и оставьте на 10 -15 минут мариноваться.
Cover a baking sheet with foil, grease with vegetable oil and place chicken fillet on it. Place the chicken in the oven to bake for 15-20 minutes at 200°C. Garnish the finished chicken with finely chopped green onion feathers. Bon appetit!
Застелите противень фольгой, смажьте растительным маслом и выложите на него куриное филе. Отправьте курицу в духовку запекаться на 15-20 минут при 200 °С. Готовую курицу украсьте тонко нашинкованными перьями зеленого лука. Приятного аппетита!
Serve the chicken with steamed vegetables or boiled basmati rice as a side dish.
Подайте к курице овощи на пару или отварной рис басмати в качестве гарнира.