Wash the vegetables. Rinse the salmon with cold water and pat dry with a paper towel. Prepare the remaining ingredients.
Помойте овощи. Лосося ополосните холодной водой и промокните бумажным полотенцем. Подготовьте остальные ингредиенты.
Prepare the rice. Rinse it 2-3 times until transparent, fill it with cold water in a 1:1 ratio and add a little salt.
Приготовьте рис. Промойте его 2-3 раза до прозрачности, залейте холодной водой в соотношении 1:1 и немного посолите.
Cover the rice with foil and make small holes in it. Cook the rice over low heat for 10-15 minutes, turn it off and leave until done under foil.
Накройте рис фольгой и сделайте в ней небольшие отверстия. Варите рис на небольшом огне 10-15 минут, выключите его и оставьте доходить до готовности под фольгой.
Cut the radish into slices and the cucumber into thin slices. Cut the green onions diagonally into thin feathers. Cut the nori into triangles.
Нарежьте редис дольками, огурец – тонкими слайсами. Зеленый лук нарежьте тонкими перышками наискосок. Нори разрежьте на треугольники.
Cut the salmon into large cubes. Transfer the fish to a small bowl and cover with a marinade of rice vinegar, soy sauce, cane sugar, dried garlic and sesame oil. Add some green onions to the salmon, stir and leave to marinate for 10-15 minutes.
Лосось нарежьте крупными кубиками. Переложите рыбу в небольшую миску и залейте маринадом из рисового уксуса, соевого соуса, тростникового сахара, сушеного чеснока и кунжутного масла. Добавьте в лосось немного зеленого лука, перемешайте и оставьте на 10-15 минут мариноваться.
Peel the avocado and cut into thin slices.
Очистите авокадо и нарежьте тонкими ломтиками.
Place a ball of rice in the center of the plate. Place cucumber slices, marinated salmon, avocado slices, radishes, nori and green onions around. Garnish the poke with jalapeno pepper flakes. Pour the remaining marinade from the salmon into a socket and serve with the dish. The salmon poke is ready. Bon appetit!
Выложите в центр тарелки шарик из риса. Вокруг разложите слайсы огурца, маринованный лосось, ломтики авокадо, редис, нори и зеленый лук. Украсьте поке хлопьями перца халапеньо. Оставшийся от лосося маринад перелейте в розетку и подайте к блюду. Поке с лососем готово. Приятного аппетита!
Add chuka seaweed and peanut sauce to the poke, along with any other ingredients you like, such as cherry tomatoes, corn or Japanese omelette.
Добавьте в поке водоросли чука и ореховый соус, а также любые другие ингредиенты по вашему вкусу, например, помидоры черри, кукурузу или японский омлет.