For this dish, it is best to cook duck breast fillet with the skin on.
Для блюда лучше всего приготовить филе утиной грудки на коже.
Make shallow cuts crosswise on both sides of the duck breast so that the marinade is better absorbed.
Сделайте на утиной грудке неглубокие надрезы крест-накрест с обеих сторон, так маринад лучше впитается.
Place the duck breast in a deep bowl. Add onion rings and thin slices of ginger and season with salt and pepper. Pour soy sauce and olive oil over the duck breast, mix everything and leave the breast to marinate for 20 minutes.
Выложите утиную грудку в глубокую миску. Добавьте кольца репчатого лука и тонкие ломтики имбиря, приправьте солью и перцем. Залейте утиную грудку соевым соусом и оливковым маслом, всё перемешайте и оставьте грудку мариноваться на 20 минут.
Prepare the quince: peel and pit it. Cut the quince into small pieces and place in the oven for 15-20 minutes at 180°C.
Подготовьте айву: очистите ее от кожуры и косточек. Нарежьте айву небольшими кусочками и отправьте в духовку на 15-20 минут при 180°С.
Prepare cherry sauce. To do this, melt the sugar and pour in the wine. Add the cinnamon stick, star anise and rosemary to the sauce. Cook the sauce over low heat. When the wine has evaporated a little, add the cherries and cook the sauce for another 5-7 minutes.
Приготовьте вишневый соус. Для этого растопите сахар и влейте вино. Добавьте в соус палочку корицы, бадьян и розмарин. Варите соус на небольшом огне.Когда вино немного выпарится, добавьте вишню и варите соус еще 5-7 минут.
Place a sprig of rosemary in a cold frying pan and top it with the duck breast, skin side down. Sear the duck breast for 5 minutes on each side. Pat the finished duck dry with a paper towel.
На холодную сковороду положите веточку розмарина и сверху на нее утиную грудку кожей вниз. Обжарьте утиную грудку по 5 минут с каждой стороны. Готовую утку промокните бумажным полотенцем.
Grind the finished quince using a blender. Add sugar, rum and lemon juice to the quince puree. Stir.
Готовую айву измельчите с помощью блендера. Добавьте в пюре из айвы сахар, ром и лимонный сок. Перемешайте.
Place the sliced duck breast and quince puree quenelles on a serving plate or board. Pour a small amount of cherry sauce over the duck breast, pour the rest of the sauce into a socket and serve along with the dish. Garnish the quince puree with the spices from the sauce. Duck breast with cherry sauce and quince puree is ready. Bon appetit!
На сервировочную тарелку или доску выложите нарезанную утиную грудку и кнели из айвового пюре. Небольшим количеством вишневого соуса полейте утиную грудку, остальной соус перелейте в розетку и подайте вместе с блюдом. Украсьте пюре из айвы пряностями из соуса. Утиная грудка с вишневым соусом и пюре из айвы готова. Приятного аппетита!
Serve the dish with a Greek salad of fresh vegetables.
Подайте к блюду салат из свежих овощей по-гречески.