Peel the onion and garlic. Wash the vegetables. Prepare the remaining ingredients.
Очистите лук и чеснок. Помойте овощи. Подготовьте остальные ингредиенты.
Cut a 2.5-3 cm thick steak from the beef shoulder and let it rest at room temperature.
Отрежьте от говяжьей лопатки стейк толщиной 2,5-3 см и дайте ему полежать при комнатной температуре.
Heat olive oil in a frying pan and place steak on it. Add thyme and rosemary to the pan. Fry the steak for 5 minutes on each side over medium heat, salt and pepper the meat to taste.
Разогрейте оливковое масло в сковороде и выложите на нее стейк. Добавьте в сковороду тимьян и розмарин. Обжарьте стейк по 5 минут с каждой стороны на среднем огне, посолите и поперчите мясо по вкусу.
Place a piece of butter on top of the steak. Add vegetables to the meat and fry everything together for a few more minutes. Remove the steak from the pan and let it rest while you finish cooking the vegetables.
Сверху на стейк положите кусочек сливочного масла. Добавьте к мясу овощи и обжарьте всё вместе еще несколько минут. Снимите стейк со сковороды и дайте ему отдохнуть, тем временем доведите овощи до готовности.
Prepare the sauce. To do this, fry the chopped onion and garlic in butter in a thick-bottomed saucepan for 2-3 minutes until golden brown. Add white wine and cream to the ladle. When the sauce boils, add dor blue cheese and stir. Simmer the sauce for 3-4 minutes over medium heat until the sauce thickens and the cheese melts.
Приготовьте соус. Для этого в ковшике с толстым дном обжарьте измельченные лук и чеснок на сливочном масле 2-3 минуты до золотистого цвета. Добавьте в ковшик белое вино и сливки. Когда соус закипит, добавьте в него сыр дор-блю и перемешайте. Тушите соус 3-4 минут на среднем огне до загустения и растворения сыра.
Place the steak and vegetables on a serving plate or board and serve with the sauce. Ready. Bon appetit!
Выложите стейк и овощи на сервировочную тарелку или доску и подайте к ним соус. Готово. Приятного аппетита!
To prepare this dish, instead of a shoulder blade, use a ribeye steak - the so-called thick edge. Ribeye is the most refined and tender part of the bull.
Для приготовления этого блюда вместо лопатки возьмите стейк рибай – так называемый толстый край. Рибай – это самая изысканная и нежная часть бычка.