Place 50 ml of water in the freezer. It is used in preparing the dumpling dough and must be very cold. Sift the flour. The bird must be washed under running water. Remove the giblets.
Поставьте в морозильную камеру 50 мл воды. Она используется при приготовлении теста для клецек и должна быть очень холодной. Просейте муку. Птицу нужно промыть под проточной водой. Потрошки уберите.
Start cooking the chicken broth with the dumplings. To do this, place the chicken carcass in a saucepan and fill it with cool water. Place on the fire and let it boil. Skim off the foam and reduce the heat.
Начните варить куриный бульон с клецками. Для этого положите тушку курицы в кастрюлю и залейте прохладной водой. Поставьте на огонь, дайте закипеть. Снимите пену и уменьшите огонь.
Make the soup more flavorful. To do this, add salt, bay leaf and pepper to the chicken. After 10 minutes, take the bay leaf back. Cook the carcass for 2 hours.
Сделайте суп более ароматным. Для этого добавьте к курице соль, лавровый лист и перец. Через 10 минут достаньте лавровый лист обратно. Варите тушку 2 часа.
Remove the chicken and remove the meat from the bone. Strain the broth through cheesecloth into a clean saucepan.
Достаньте курицу и отделите мясо от кости. Бульон процедите через марлю в чистую кастрюлю.
Make the dough. To do this, make a well in the center of the flour and crack the egg into it. Add salt and 1 tbsp. l. ice water. Knead the stiff dough for 7 minutes. Leave it aside for 20 minutes. Make sausages with a diameter of 2 cm and cut them with a knife into 1.5 cm pieces.
Сделайте тесто. Для этого в центре муки сделайте углубление и вбейте туда яйцо. Добавьте соль и 1 ст. л. ледяной воды. Замесите крутое тесто на протяжении 7 минут. Оставьте его в сторонке на 20 минут. Сделайте колбаски диаметром 2 см и нарежьте их ножом на кусочки 1,5 см.
Deep fry the dumplings. To do this, heat the oil in a deep saucepan. Place the dumplings in there and fry until golden. Remove with a slotted spoon and let the oil drain.
Поджарьте клецки во фритюре. Для этого разогрейте масло в глубокой кастрюле. Опустите туда клецки и обжарьте до золотистости. Выньте шумовкой и дайте маслу стечь.
Proceed with serving. Pour the boiled broth into deep plates. Place a piece of chicken and dumpling in them.
Приступите к подаче. Разлейте закипевший бульон по глубоким тарелкам. Выложите в них по кусочку курицы и клецки.