Recipes / White fish baked with vegetables Белая рыба, запеченная с овощами
Fish is a very healthy product that experts recommend eating at least 2 times a week. “White” fish species are very popular: flounder, pollock, halibut, cod. In this recipe we suggest you cook pike perch fillet with onions, carrots, potatoes, bell peppers and cherry tomatoes. Everything is sprinkled with spices and herbs. Baked fish with vegetables is a tasty, light and healthy dish that is perfect for lunch or dinner for the whole family.
Рыба — очень полезный продукт, которого специалисты рекомендуют есть как минимум два раза в неделю. Особенно популярны «белые» виды: камбала, минтай, палтус, треска. В этом рецепте предлагаем запечь филе судака с луком, морковью, картофелем, болгарским перцем и помидорами черри. Всё посыпаем специями и ароматными травами. Рыба, запеченная с овощами, получается вкусной, лёгкой и полезной — и отлично подойдет как обед или ужин для всей семьи.
Steps / Шаги:
Peel the onions, carrots and potatoes. Wash bell peppers and cherry tomatoes. Remove seeds and membranes from bell peppers. Rinse the fish with cold water and pat dry with a paper towel. Preheat oven to 200°C.
Почистите лук, морковь и картофель. Помойте болгарский перец и помидоры черри. Из болгарского перца удалите семечки и перегородки. Рыбу ополосните холодной водой и промокните бумажным полотенцем. Разогрейте духовку до 200 °С.
Cut the pike perch fillet into large cubes. Cut the bell pepper into quarter rings. Cut the carrots into thin slices. Cut the potatoes into small 1 cm cubes. Cut the cherry tomatoes in half. Cut the onion into thin half rings. Crush the garlic.
Нарежьте филе судака крупными кубиками. Болгарский перец нарежьте четверть-кольцами. Морковь нарежьте тонкими кружочками. Картофель нарежьте небольшими кубиками размером 1 см. Помидоры черри разрежьте пополам. Репчатый лук нарежьте тонкими полукольцами. Чеснок раздавите.
Line a baking dish with foil and place the pike perch on it. Salt and pepper the fish to taste.
Форму для запекания застелите фольгой и выложите на нее судака. Посолите и поперчите рыбу по вкусу.
Place onions and potatoes on top of the pike perch. Salt and pepper the onions and potatoes to taste. Add garlic, cherry tomatoes, bell peppers and carrots. Season everything again with salt and pepper and sprinkle with Provençal herbs. Pour vegetable oil over the fish and vegetables.
Сверху на судака выложите репчатый лук и картофель. Посолите и поперчите лук и картофель по вкусу. Добавьте чеснок, помидоры черри, болгарский перец и морковь. Еще раз приправьте все солью и перцем и посыпьте прованскими травами. Полейте рыбу и овощи растительным маслом.
Cover the dish with foil and place the dish in the oven for 40 minutes at 200°C. Baked white fish with vegetables is ready. Bon appetit!
Накройте форму фольгой и отправьте блюдо в духовку на 40 минут при 200 °С. Запеченная белая рыба с овощами готова. Приятного аппетита!
Add boiled basmati rice to the fish and vegetables as a side dish.
Добавьте к рыбе с овощами отварной рис басмати в качестве гарнира.