Peel the garlic clove and pass it through a press. Wash the basil, finely chop 2/3 of it, and separate 1/3 into separate leaves. Prepare a saucepan with high sides and a lid.
Почистите зубчик чеснока и пропустите его через пресс. Промойте базилик, 2/3 части мелко нарежьте, 1/3 часть разберите на отдельные листики. Приготовьте кастрюлю с высокими бортиками и крышкой.
Fry the vegetables. Heat vegetable oil in a frying pan and fry the Lecho vegetable mixture for 5 minutes. Add garlic, salt, tomato paste. Stir and simmer for about 10 minutes, covered, over low heat.
Обжарьте овощи. Разогрейте на сковороде растительное масло и обжарьте овощную смесь "Лечо" в течение 5 минут. Добавьте чеснок, соль, томатную пасту. Размешайте и тушите около 10 минут под крышкой на медленном огне.
Add balsamic dressing. Mix olive oil and balsamic vinegar, pour the mixture into the vegetables, pepper them, add chopped basil and stir. Remove the steamed vegetables from the heat and use as a pasta sauce, side dish, or on their own.
Добавьте бальзамическую заправку. Смешайте оливковое масло и бальзамический уксус, влейте смесь в овощи, поперчите их, добавьте нарезанный базилик и размешайте. Снимите тушеные овощи с огня и используйте в качестве соуса для пасты, гарнира или отдельного блюда.
The simplest and yet most elegant option for serving stewed vegetables with balsamic dressing is a light layer of grated hard cheese on top of the vegetable mixture with a few leaves of fresh basil.
Самый простой и при этом изысканный вариант сервировки тушеных овощей с бальзамической заправкой – легкий слой тертого твердого сыра поверх овощной массы с несколькими листочками свежего базилика.