Boil the shrimp in slightly salted water, cool and peel. Wash avocados, tomatoes and peppers. Peel the onion and cut it into thin rings. Wash and dry the arugula leaves on a towel. Cut the cheese into 1 cm cubes. Prepare a large glass salad bowl. The larger the shrimp, the more distinct they will be in the salad. For cooking, you can use boiled frozen shrimp or already peeled shrimp in brine.
Сварите креветки в чуть подсоленной воде, остудите и очистите. Вымойте авокадо, помидоры и перец. Почистите лук и нарежьте его тонкими кольцами. Промойте и обсушите на полотенце листья рукколы. Нарежьте брынзу кубиками размером 1 см. Подготовьте большую стеклянную салатницу. Чем крупнее креветки, тем отчетливее они будут звучать в салате. Для приготовления можно использовать варено-мороженные креветки или уже очищенные креветки в рассоле.
Prepare the ingredients for the salad. Mix vinegar and room temperature water in a small bowl and soak chopped onions in this mixture. Cut the cherry tomatoes in half, peel the sweet peppers and cut into half rings about 5 mm wide. Cut the avocado lengthwise, remove the pit and remove the peel. Cut the fruit into medium slices 3-4 mm thick.
Подготовьте ингредиенты для салата. Смешайте в небольшой пиале уксус и воду комнатной температуры, замочите в этой смеси нарезанный лук. Помидоры черри разрежьте пополам, сладкий перец очистите и нарежьте полукольцами шириной около 5 мм. Разрежьте авокадо вдоль, достаньте косточку и снимите кожуру. Порежьте плод средними слайсами толщиной 3-4 мм.
Make a salad. Combine arugula, chopped vegetables, avocado and shrimp in a salad bowl. Drain the liquid from the container with the onions, lightly squeeze the onions with your fingers and add to the salad along with half the cheese. Salt and pepper the salad, season with olive oil and stir. Sprinkle pine nuts onto the surface of the salad.
Сделайте салат. Смешайте в салатнице рукколу, нарезанные овощи, авокадо и креветки. Слейте из емкости с луком жидкость, слегка отожмите лук пальцами и добавьте в салат вместе с половиной сыра. Посолите и поперчите салат, заправьте оливковым маслом и перемешайте. Высыпьте на поверхность салата кедровые орешки.
The combination of seafood and juicy fresh vegetables is the basis of the famous Mediterranean cuisine, which is very suitable for adherents of proper nutrition. Add a Greek accent and a little more white to the dish by garnishing the shrimp, avocado and pine nut salad with leftover cheese or feta cubes.
Сочетание морепродуктов и сочных свежих овощей – основа знаменитой и очень подходящей для приверженцев правильного питания средиземноморской кухни. Добавьте к блюду греческий акцент и ещё немного белого цвета, украсив салат с креветками, авокадо и кедровыми орешками оставшимися кубиками брынзы или феты.