Rinse the zucchini, dry and grate on a coarse grater. Add salt and leave for 10 minutes until they release juice. Place in a colander or press firmly against the side of the bowl with your hand, then drain the juice. Finely chop the dill and green onions with a knife. Peel the garlic and pass through a press. Prepare a heat-resistant form. Preheat the oven to 180 degrees.
Промойте кабачки, обсушите и натрите на крупной терке. Посолите и оставьте на 10 минут, чтобы они дали сок. Откиньте на дуршлаг или рукой придавите с силой к стенке миски, после чего слейте сок. Мелко порежьте ножом укроп и зеленый лук. Чеснок очистите и пропустите через пресс. Приготовьте жаропрочную форму. Разогрейте духовку до 180 градусов.
Start preparing the dough for the zucchini casserole. Place the well-squeezed zucchini into a bowl. Add herbs and sour cream. Crumble the cheese and beat in the eggs. Mix all products thoroughly. Pepper, add flour and mix again. The mass should be thick. Due to the fact that the cheese is salty, there is no need to add salt to the casserole itself.
Приступите к приготовлению теста для кабачковой запеканки. Хорошо отжатые кабачки переложите в миску. Добавьте зелень, сметану. Покрошите брынзу и вбейте яйца. Все продукты тщательно перемешайте. Поперчите, всыпьте муку и снова перемешайте. Масса должна получиться густая. Из-за того, что сыр соленый, соль в саму запеканку добавлять не нужно.
Place the zucchini casserole in the oven. Grease the mold with vegetable oil. Spread the zucchini mixture and level the surface. Place the zucchini casserole in the oven for 30-40 minutes at 180 degrees until golden brown.
Поставьте запеканку из кабачков в духовку. Форму смажьте растительным маслом. Разложите кабачковую массу, разровняйте поверхность. Запеканку из кабачков поставьте в духовку на 30-40 минут при температуре 180 градусов до появления золотистой корочки.
Prepare the sauce. Add garlic, salt and chopped dill to Greek yogurt. Mix everything and refrigerate for 10 minutes.
Приготовьте соус. К греческому йогурту добавьте чеснок, соль и измельченный укроп. Все перемешайте и поставьте в холодильник на 10 минут.
Serve the zucchini casserole prepared in the oven according to our recipe immediately after cooking along with the garlic sauce. You can also decorate the dish with fresh herbs.
Подавайте приготовленную в духовке по нашему рецепту запеканку из кабачков сразу после приготовления вместе с чесночным соусом. Также можно украсить блюдо свежей зеленью.