Prepare the necessary ingredients. Sift flour (both wheat and buckwheat) through a fine sieve. Wash the eggs well with soap.
Подготовьте нужные ингредиенты. Муку (и пшеничную, и гречневую) просейте через мелкое сито. Яйца хорошо вымойте с мылом.
Start preparing the dough. Take a deep bowl. Break eggs into it, add milk. It is better to heat the milk a little. Add salt, sugar and beat everything well with a whisk or mixer.
Начните готовить тесто. Возьмите глубокую миску. Разбейте в нее яйца, добавьте молоко. Молоко лучше немного нагреть. Добавьте соль, сахар и хорошо все взбейте венчиком или миксером.
Combine two types of flour. Gradually add flour to the liquid mixture, mixing thoroughly each time. The dough should not be thick, but not too liquid. Watch the consistency every time. You may need more or less flour. Next add oil. And mix everything well again.
Соедините два вида муки. Постепенно всыпьте в жидкую смесь муку, тщательно перемешивая каждый раз. Тесто должно быть не густым, но и не слишком жидким. Каждый раз следите за консистенцией. Может понадобиться больше или меньше муки. Далее добавьте масло. И опять хорошо все перемешайте.
Now you can bake pancakes. Heat the frying pan well. Lubricate it with oil. This is necessary so that the first pancake does not stick in it. When preparing other pancakes, the pan does not need to be greased. You should cook pancakes only in a non-stick frying pan so that they do not stick.
Теперь можно выпекать блины. Разогрейте хорошо сковороду. Смажьте ее маслом. Это нужно, чтобы первый блин не прилипал в ней. При приготовлении остальных блинов сковороду можно не смазывать. Готовить блины стоит только на сковороде с антипригарным покрытием, чтобы они не прилипали.
Pour about half a ladle of batter into the pan. Spread it over the entire surface using circular movements. Fry the pancake on each side for 2-3 minutes until browned and golden brown. Do this with the remaining dough, stirring it occasionally. After preparing all the pancakes, you can roll them into a roll or triangle.
Налейте в сковороду тесто, примерно половину половника. Распределите его по всей поверхности круговыми движениями. Обжарьте блин с каждой стороны по 2-3 минуты до подрумянивания и образования золотистой корочки. Проделайте так с оставшимся тестом, периодически его перемешивая. После приготовления всех блинов можно их свернуть в рулет или треугольник.
Buckwheat pancakes go especially well with savory fillings. Therefore, they will taste best with lightly salted salmon and soft cheese.
Гречневые блины особенно хорошо сочетаются с несладкими начинками. Поэтому вкуснее всего они будут со слабосоленой семгой и мягким сыром.