Place the tuna in a sieve to drain the liquid. Rinse the cherry tomatoes and cut them in half. Rinse the lettuce leaves well under running water and then place them on a paper towel. Blot the leaves from all sides - excess moisture makes them limp and withered. Cut off the ends of the cucumber and cut it into slices. Peel the onion and cut into thin half rings. Open a jar of olives and cut 10 olives into slices. Instead of cherry tomatoes, you can take large tomatoes; then you will need 2 of them.
Тунец откиньте на сито, чтобы стекла жидкость. Черри промойте и разрежьте пополам. Листья салата хорошо промойте под проточной водой, а затем выложите их на бумажное полотенце. Промокните листья со всех сторон — лишняя влага делает их вялыми и жухлыми. У огурца отрежьте кончики и нарежьте его дольками. Лук очистите и нарежьте тонкими полукольцами. Откройте банку с оливками, нарежьте 10 оливок ломтиками. Вместо черри можно взять крупные помидоры, их тогда понадобится 2 штуки.
Boil the eggs. Place the eggs in a saucepan, cover with cold water and add salt. Cover and bring to a boil over medium heat. Turn off the heat, but do not remove the pan from the stove or remove the lid. Leave the eggs for 15-20 minutes. Then take it out and pour cold water over the prepared eggs for 5-7 minutes. Next, peel them and cut them into 4 pieces.
Отварите яйца. Положите яйца в кастрюлю, залейте холодной водой и добавьте соль. Накройте крышкой и доведите до кипения на среднем огне. Выключите огонь, но не убирайте кастрюлю с плиты и не снимайте крышку. Оставьте яйца на 15–20 минут. Затем вытащите и на 5-7 минут залейте готовые яйца холодной водой. Далее очистите их от скорлупы и нарежьте на 4 части.
Start assembling the tuna and vegetable salad. Take a plate. Tear lettuce leaves onto it. It is important to do this with your hands and not cut with a knife, because contact with metal will quickly oxidize and wither the salad. Place tuna on lettuce leaves, breaking it into small pieces with your hands. Top with tomatoes, cucumber, olives and onion half rings. Place eggs on top.
Приступите к сборке салата с тунцом и овощами. Возьмите тарелку. Порвите на нее салатные листья. Важно делать это именно руками, а не резать ножом, потому что от соприкосновения с металлом салат быстрее окислится и завянет. Выложите на салатные листья тунец, разломав его руками на небольшие кусочки. Добавьте сверху помидоры, огурец, оливки и полукольца лука. Сверху выложите яйца.
Prepare the dressing. Pour olive oil into a small cup, pour lemon juice into it, and add a spoonful of mustard. Mix well.
Приготовьте заправку. В небольшую чашку налейте оливковое масло, влейте в него лимонный сок, положите ложечку горчицы. Хорошо перемешайте.
Prepare tuna salad with vegetables for serving. Lightly salt the salad. Please note that tuna is quite salty. Pour over the dressing and stir.
Подготовьте салат из тунца с овощами к подаче. Слегка посолите салат. Учтите, что тунец достаточно соленый. Полейте заправкой и перемешайте.
Serve the canned tuna salad with vegetables immediately after cooking, garnish with a slice of lemon.
Подавайте салат из консервированного тунца с овощами сразу после приготовления, украсьте его долькой лимона.