Rinse the mushrooms, removing any hanging pieces of skin and other loose particles. Peel and crush the garlic cloves in a press. Wash and finely chop fresh herbs. In recipes with photos you can often see whole grilled champignons strung on skewers. But you can also cut the mushrooms lengthwise into three flat plates about 1.5 cm wide and bake the champignons on the grill or on an electric grill using a grill.
Промойте шампиньоны, удаляя висящие кусочки кожицы и другие отделившиеся частицы. Очистите и измельчите в прессе зубчики чеснока. Вымойте и мелко порежьте свежую зелень. На рецептах с фото чаще можно увидеть целые шампиньоны на гриле, нанизанные на шампуры. Но можно и нарезать грибы вдоль на три плоские пластинки шириной около 1,5 см и запечь шампиньоны на мангале или на электрическом гриле с помощью решетки.
Prepare the marinade for the champignons. Mix half the chopped garlic, three-fifths of the chopped dill, vegetable oil, salt and pepper in a deep bowl. Mix the marinade thoroughly.
Приготовьте маринад для шампиньонов. Смешайте в глубокой миске половину измельченного чеснока, три пятых части порезанного укропа, растительное масло, соль и перец. Тщательно перемешайте маринад.
Marinate the champignons. Dip all the champignons in the marinade one by one until they are completely covered with the mixture. Place the mushrooms in the bowl with the marinade and stir them gently, moving them up and down to distribute the marinade evenly. Leave the mushrooms to marinate for at least 30 minutes.
Замаринуйте шампиньоны. Обмакните в маринад по очереди все шампиньоны, чтобы они оказались полностью покрытыми смесью. Положите шампиньоны в миску с маринадом и осторожно помешайте их, перемещая вверх и вниз, чтобы маринад распределился равномерно. Оставьте грибы мариноваться не менее 30 минут.
Fry the mushrooms. Light the grill, heat up the electric grill or grill pan. Depending on the size of the grill or barbecue, string the champignons onto skewers, 3-4 pieces at a time. Place the mushrooms on the grill and grill, turning the skewers evenly, about 10 minutes.
Зажарьте грибы. Разожгите мангал, разогрейте электрический гриль или сковородку-гриль. В зависимости от размеров гриля или мангала нанизывайте шампиньоны на шампуры по 3-4 штуки. Поместите грибы на гриль и поджаривайте, равномерно переворачивая шампуры, около 10 минут.
Make the sauce. Mix Greek yogurt, the other half of the garlic, two-fifths of the dill and chopped parsley in a container. Salt and pepper the sauce, stir well.
Сделайте соус. Смешайте в емкости греческий йогурт, вторую половину чеснока, две пятых части укропа и нарезанную петрушку. Посолите и поперчите соус, хорошо размешайте.
Remove the mushrooms from the skewers onto a large glass or ceramic dish. Spoon the sauce into a small round salad bowl with a sleek spoon and place it in the center of the dish with the mushrooms.
Снимите шампиньоны с шампуров на большое стеклянное или керамическое блюдо. Выложите соус в небольшой круглый салатник с изящной ложкой и поставьте его в центр блюда с шампиньонами.