Before roasting broccoli and cauliflower in the oven, prepare your ingredients. Rinse the chicken breast under warm running water. Defrost vegetables in advance. Wash the eggs thoroughly using a brush or kitchen sponge. Place a pan of water on gas. Prepare a glass pan and parchment paper. Turn on the oven to 200 degrees. To keep vegetables intact, defrost them in advance on the bottom shelf of the refrigerator, and then place them in a colander to drain the liquid. Do not refreeze vegetables, as this will cause them to lose their beneficial properties.
Прежде чем запечь брокколи и цветную капусту в духовке, подготовьте продукты. Вымойте куриную грудку под струей теплой воды. Заранее разморозьте овощи. Тщательно, с помощью щеточки или кухонной губки, вымойте куриные яйца. Поставьте кастрюлю с водой на газ. Приготовьте стеклянную форму, пергаментную бумагу. Включите духовку на 200 градусов. Чтобы овощи остались целыми, размораживайте их заблаговременно на нижней полке в холодильнике, а затем откиньте на дуршлаг, чтобы стекла жидкость. Не замораживайте овощи повторно, так они теряют полезные свойства.
Cook the vegetables. Bring the water in the pan to a boil. Add salt to taste. Place broccoli and cauliflower in boiling water. Cook for 4-5 minutes over medium heat. Place the vegetable mixture in a colander to drain all the liquid.
Сварите овощи. Воду в кастрюле доведите до кипения. Посолите по вкусу. Положите в кипящую воду брокколи и цветную капусту. Варите 4-5 минут на среднем огне. Откиньте овощную смесь на дуршлаг, чтобы стекла вся жидкость.
Prepare the fillet. Due to its delicate texture, chicken fillet does not need to be cooked in advance. Just cut the breast as small as possible so that it cooks faster in the oven, but the pieces should be in the shape of small cubes and resemble minced meat.
Подготовьте филе. Благодаря нежной текстуре, куриное филе заранее можно не варить. Просто нарежьте грудку как можно мельче, чтобы она быстрее приготовилась в духовке, но при этом кусочки должны иметь форму маленьких кубиков, а напоминать фарш.
Prepare the filling. While excess water is draining from vegetables, combine milk and chicken eggs in one bowl. Season with salt, pepper and your favorite spices.
Приготовьте заливку. Пока стекает лишняя вода из овощей, соедините в одной миске молоко и куриные яйца. Посолите, приправьте перцем и любимыми специями.
Place the vegetables and fillets in the pan. In a glass pan lined with parchment, place chicken fillet over the entire surface, then vegetables, alternating them by color for an aesthetically pleasing appearance. Place with the curly side up for a beautiful and appetizing dish. Thanks to the juice released by the vegetables, the breast will be very tender.
Уложите овощи и филе в форму. В стеклянную форму, застеленную пергаментом, уложите куриное филе по всей поверхности, затем овощи, чередуя их по цветам для эстетичности внешнего вида. Укладывайте кудрявой стороной вверх, чтобы на выходе получить красивое и аппетитное блюдо. Благодаря соку, выделяемому овощами, грудка получится очень нежной.
Prepare the casserole. Pour the milk-egg mixture over the cabbage. Place vegetables and chicken in an oven preheated to 200 degrees for 25 minutes.
Приготовьте запеканку. Залейте капусту молочно-яичной смесью. Отправьте в разогретую до 200 градусов духовку овощи и курицу на 25 минут.
To make broccoli, cauliflower and chicken in the oven even richer and juicier, sprinkle grated cheese and chopped herbs on top 10 minutes before turning off the oven. This side dish is healthy and belongs to the PP category, but its aroma is so strong that it arouses appetite even during cooking, and the taste will not leave anyone indifferent.
Чтобы брокколи, цветная капуста с курицей в духовке получились еще более насыщеннее и сочнее, за 10 минут до выключения духовки посыпьте ее сверху тертым сыром и нарезанной зеленью. Такой гарнир полезен и относится к ПП категории, но и аромат его настолько силен, что вызывает аппетит еще во время приготовления, а вкус никого не оставит равнодушным.